30.10.2016, 20:02 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Effektive mestre overmatchede midtjyderne

F.C. København gjorde det svært for FCM, der spillede sin chance, men tabte 1-3

MCH Arena er efterhånden blevet lidt af en fæstning for FC Midtjylland, men søndag aften kunne midtjyderne ikke holde stand over for den københavnske skarphed.

Der var blot spillet lidt over to minutter, før Federico Santander sendte gæsterne i front. En forfærdelig åbning for hjemmeholdet, men hverken på banen eller på tilskuerpladserne var FCM’erne slået ud.

Både tilskuere og spillere fortsatte ufortrødent, og det bragte værterne tilbage i kampen. Rafael van der Vaart slog en veltimet bold ind bagrummet, hvor Filip Novák og Jonas Borring kom stormende. Tjekken var i offside og gik ikke efter bolden, men det gjorde Borring, og kantspilleren lagde den sikkert ind med pandebrasken til enorm jubel på et proppet MCH Arena. Jubelen blev dog snart erstattet af stor piven og buhen; Anders Poulsen havde annulleret målet, men gengivelserne på storskærm viste tydeligt, at målet skulle have haft lov at stå.

Ondt blev i stedet værre, da FCK’s skarpe paraguayaner atter var på pletten med sin anden scoring på lige så mange chancer. Potentielle 1-1 var forvandlet til 0-2 efter en lille halv time.

FC Midtjylland var dog fortsat med i kampen, og en livgivende reducering var tæt på lige før pausen, hvor Paul Onuachu kom alene igennem mod Robin Olsen. Angriberens afslutning blev pareret af den dansk-svenske keeper og dumpede snert forbi stolpen.

Det var dog ikke slut med muligheder for ulvene. Små ti minutter inde i anden halvleg kom Rilwan Hassan til afslutning efter en god vending, men bolden gik en meters penge forbi.

Godt en time inde i kampen satsede det midtjyske trænerteam med en dobbeltudskiftning. På banen kom Mikkel Duelund og Kristoffer Olsson som erstatninger for Rafael van der Vaart og Jonas Borring, og et kvarter før tid skød Thorup og kompagni med det sidste offensive krudt, da Martin Pusic blev sendt i aktion i stedet for André Rømer.

Den indskiftede angriber markerede sig på flotteste vis, da han krøllede et direkte frispark ind bag Robin Olsen, men desværre for Pusic og FCM var det allerede for sent. I mellemtiden havde Andreas Cornelius omsat en FCK-omstilling til 0-3 og reelt afgjort kampen. Dermed sluttede det 1-3 i københavnsk favør.

 

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 15:
FC Midtjylland – F.C. København 1-3 (0-2)

3’ 0-1 Federico Santander
28’ 0-2 Federico Santander
85’ 0-3 Andreas Cornelius
89’ 1-3 Martin Pusic

Advarsler:
45’ Thomas Delaney, FCK
47’ William Kvist, FCK

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
Johan Dahlin – Rasmus Nissen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novák – André Rømer (75’ Martin Pusic) – Rilwan Hassan, Jakob Poulsen, Rafael van der Vaart (63’ Kristoffer Olsson), Jonas Borring (63’ Mikkel Duelund) – Paul Onuachu.
Bænk:
Mikkel Andersen, Kristian Riis, Markus Halsti, Kristoffer Olsson, Mikkel Duelund, Babajide David, Martin Pusic.

FCK, 4-4-2:
Robin Olsen – Peter Ankersen, Erik Johansson, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Ludwig Augustinsson – Rasmus Falk (67’ Kasper Kusk), William Kvist, Thomas Delaney, Benjamin Verbic (56’ Youssef Toutouh) – Federico Santander (80’ Andrija Pavlovic), Andreas Cornelius.
Bænk:
Stephan Andersen, Jores Okore, Tom Høgli, Jan Gregus, Youssef Toutouh, Kasper Kusk, Andrija Pavlovic.

Dommer:
Anders Poulsen

Tilskuere:
10.624 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Rilwan Hassan