02.06.2019, 15:17 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Efter sikre sølvmedaljer og en pokalsejr: Vi skal videre

Stensikre sølvmedaljer og klubbens første pokaltitel blev den sportslige status efter sæsonen 2018/19

Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen sagde det meget rammende, da spillerne sammen med koner og kærester sluttede sæsonen af på MCH Arena: Vi skal videre.

Ambitionsniveauet er tårnhøjt i FC Midtjylland – også efter en sæson med sølvmedaljer og en pokaltitel – men sæsonen 2018/19 er alligevel værd at se tilbage på med en vis stolthed.

71 point blev det til i Superligaen – et pointantal som tilbage i 2015 førte til klubbens første mesterskab – og FCM-mandskabet scorede 76 mål på vej mod sølvmedaljerne, som var klubbens tiende medaljesæt på 19 år i landets bedste fodboldrække.

FC Midtjylland har nu spillet 636 Superligakampe i alt – og cirka halvdelen af dem er vundet.

Hjemme på MCH Arena, som igen har landets bedste græstæppe, blev det i 18 Superligakampe til 13 sejre, tre uafgjorte kampe samt to nederlag, og i alt overværede 131.647 tilskuere kampene i Herning.

Værd at hæfte sig ved i den forgangne sæson er også, at FC Midtjylland ikke tabte til hele otte forskellige klubber – nemlig AC Horsens, AGF, VB, Hobro IK, Randers FC, FC Nordsjælland, Vendsyssel FF og Sønderjyske.

Klubbens topscorer blev for tredje sæson i træk Paul Onuachu, som sluttede sæsonen med 17 Superliga-scoringer i de 30 kampe, han var med i – mens årets spiller blev Erik Sviatchenko og årets fund Evander.

Og så var der selvfølgelig DBU Pokalen …, for femte gang nåede FC Midtjylland finalen, og for øjnene af godt 31.000 tilskuere lykkedes det endelig at få fingrene i pokalen.

Undervejs til finalen vandt FCM-mandskabet over Dalum, FC København, Kolding IF og OB med en samlet målscore på 10-1.

Forude venter sæsonen 2019/20, men den forgangne sæson vil for altid fylde meget i historiebøgerne på grund af FC Midtjyllands første pokaltitel – den slags er værd at huske.