29.08.2018, 18:55 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

En kamp ud over det sædvanlige

Såvel økonomisk som kommercielt og sportsligt har torsdagens returopgør mod Malmø FF vital betydning for FC Midtjylland, slår kommerciel direktør Jacob Jørgensen fast

Sammen dyrker vi en europæisk drøm.

Sådan er det i hvert fald torsdag aften, hvor FC Midtjylland med 2-2 som ballast tager imod Malmø FF i returopgøret i Europa League-playoff. På MCH Arena skal de to mandskaber afgøre, hvem der får bevilling til at træde ind i Europa League-gruppespillet – en adgang som har det med at slæbe 50-70 millioner kroner med sig i kølvandet på entréen.

- Som enkeltstående kamp bliver det sæsonens vigtigste, slår Jacob Jørgensen fast.

Som klubbens kommercielle direktør kigger han ikke kun i egen baghave, fordi tingene hænger sammen i en moderne fodboldklub.

- Først og fremmest er gruppespillet selvfølgelig en mulighed for at tjene mange millioner, og derudover giver deltagelsen os alle en stribe unikke sportslige oplevelser, siger Jacob Jørgensen.

Samtidig åbner et stort udstillingsvindue sig i forhold til fremtidige spillersalg, og gruppespillet vil samtidig være en indfrielse af målsætningen, hvilket giver både tilfredsstillelse og stolthed, så mange aspekter er i spil.

- Der er altid meget på spil i en fodboldkamp, jeg ved det godt, men opgøret mod Malmø FF bliver noget ud over det sædvanlige.

Han håber på et fyldt MCH Arena, som i dette tilfælde er 9430 tilskuere, og det handler ifølge Jacob Jørgensen om lysten til at være en del af et øjeblik, man ikke ønsker at glemme igen.

- Der er ingen tvivl om, at kampen mod Malmø FF bliver definerende for farven på tallene i dette regnskabsår, så selvfølgelig vil vi gerne afgøre vores skæbne på et fyldt stadion, understreger han.

FCM-fans har på selve kampdagen stadig mulighed for at sikre sig en billet, da FC Midtjylland har fredet nogle få hundrede billetter til salg i døren, og det lader sig gøre hele dagen ved personlig henvendelse på MCH Arena.

- Vi er meget tæt på at melde udsolgt, men vi vil selvfølgelig gerne have de sidste sæder i brug også, så vi kan hjælpe holdet frem til den samlede sejr mod Malmø FF, siger Jacob Jørgensen.

Europa League-opgøret mod Malmø FF fløjtes i gang klokken 19.15 på MCH Arena.