13.09.2018, 14:08 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

En klar og iøjnefaldende forstærkning

Den canadiske landsholdsspiller Manjrekar James har FC Midtjylland udlejet til FC Fredericia – til stor glæde for begge parter

Manjrekar James tog måske ikke FC Fredericia med storm fra første dag, men der gik ikke mange dage, inden den 25-årige canadiske landsholdsspiller nærmest tog 1. divisionsklubben med stormende kuling – både som menneske og fodboldspiller.

Forsvarsspilleren er ejet af FC Midtjylland men lejet ud til den strategiske samarbejdspartner, og det er en aftale, som glæder begge parter.

- Under normale omstændigheder ville vi aldrig komme i nærheden af en spiller af James’ kaliber. Vi er jo ikke ligefrem kendt for at tiltrække A-landsholdsspillere, som FC Fredericias direktør Stig Pedersen konstaterer med et skævt smil.

Manjrekar James er født på øen Dominica i Det Caribiske Hav, han er canadisk statsborger og landsholdsspiller, og han kom i sommeren 2018 til Danmark og FC Midtjylland efter en årrække i Ungarn, hvor spillede for klubberne Pécsi, Diósgyór og Vasas - og som Stig Pedersen siger, er det godt scoutet af de danske mestre.

- Han er meget professionel og venlig. Han er gået ind i truppen uden problemer, han taler med alle, og han tager stort ansvar på banen, siger FC Fredericias direktør.

Han kalder lejespilleren for meget iøjnefaldende på banen og en klar forstærkning af 1. divisionsklubben, som jagter drømmen om Superligafodbold.

- Han bliver bare bedre og bedre, og det siger ikke så lidt. Han er en dygtig og pålidelig spiller, som har været enorm stærk for os, siger Stig Pedersen, som har set mange stærke midterforsvarere i klubben i de senere år – for eksempel Pierre Kanstrup og Marc Pedersen - for bare at nævne et par stykker, og Manjrekar James lever til fulde op til traditionerne.

Det glæder naturligvis FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen, som værdsætter FC Fredericias miljø i forhold til at udvikle spillere, så de klarer at tage næste karriereskridt.

- James er virkelig stærk rent fysisk, og så er han hurtig. Han har potentialet til at blive en rigtig god spiller, mener Svend Graversen, som understreger, at FC Midtjylland følger James og de øvrige lejespillere i FC Fredericia tæt.

- Han kan og skal udvikle sin taktiske forståelse, men det fortæller meget om James, at han tager dette step i sin karriere. Via FC Fredericia og FC Midtjylland håber han at tage næste step i sin karriere, og vi både håber og tror, at han med tiden tager konkurrencen op med vores i forvejen dygtige midterforsvarere, siger Svend Graversen om den 193 centimeter høje, venlige og velspillende Manjrekar James.