16.03.2019, 08:59 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

En modstander med mange facetter

FC Midtjylland-målmand Jesper Hansen glæder sig til slutspillet - men først skal en svær opgave mod Sønderjyske klares

Sidste kamp i Superligaens grundspil.

Det er opgaven for FC Midtjylland, når Sønderjyske søndag eftermiddag er modstanderen på MCH Arena, og værternes rutinerede målmand Jesper Hansen forventer en vanskelig afslutning på grundspillet.

- Sønderjyske har fået gang i både spil og resultater igen efter en mindre god begyndelse med ny træner, og vi skal møde en modstander, som har mange facetter i spillet, siger Jesper Hansen.

Han nævner offensive kræfter som Mart Lieder, Alexander Bah, Christian "Greko" Jakobsen og Danny Amankwaa - alle spillere som har store individuelle kvaliteter.

- En rutineret spiller som Johan Absalonsen er også værd at nævne, og så har de ligeledes styrke i hovedspillet. Jeg synes, Sønderjyske kan mange ting, og de er helt klart blevet et mere fodboldspillende hold, mener Jesper Hansen.

Han glæder sig til opgøret, som slutter grundspillet af, og som Jesper Hansen påpeger er alle kampe vigtige for FC Midtjylland - ikke mindst i forsøget på at holde trit med FC København i toppen af rækken.

- Nu skal vi løse denne sidste opgave inden medaljeslutspillet, og så kan vi se frem mod 10 vildt spændende kampe. Vi stod i præcis samme situation sidste sæson, så vi ved, hvad der venter os i forhold til titelræset.

Det handler om at holde fokus, understreger FC Midtjylland-målmanden, og han ser med tilfredshed på en meget stærk bredde hos FC Midtjylland, noget som kan blive afgørende på den lange bane.

- Alle spillere leverer, når de får muligheden - det så vi senest i pokalkampen i Kolding - og det er vigtigt for os, siger Jesper Hansen, som også selv viste fine ting, da FC Midtjylland med en 2-0 sejr sikrede sig videre avancement i Sydbank Pokalen.

Ved stillingen 1-0 til FC Midtjylland hev han en sublim redning frem, da Kolding IF tæt under mål bød på en udligning - en fantastisk fodparade fra Jesper Hansen forhindrede hjemmeholdet og de 6000 tilskuere i at etablere en jubelfest.

- Det er altid rart at præstere den slags redninger, og det fortæller også mig selv, at jeg kan lave de redninger, når der er brug for det. Det er jo meget rart at vide, når nu kampen om mesterskabet intensiveres, siger Jesper Hansen med et ydmygt smil.