01.05.2018, 13:00 | Af: Karen Buhl | Foto: Getty Images

En nordmand med output

Det er en særlig skarp Gustav Wikheim, der folder sig ud på grønsværen for tiden. Vi zoomer ind på teknikerens forår

Gustav Wikheim har haft et forrygende forår i FC Midtjylland-trøjen. Ser man isoleret på nordmandens seneste fire kampe, har den teknisk stærke offensivspiller nettet fire gange. Nordmanden er desuden god for syv assists i sæsonen. En sæson der har båret præg af mange indskiftninger i efteråret, mens den norske dribler har været fast starter i foråret. 

Assistenttræner i FC Midtjylland og ansvarshavende for det midtjyske offensivspil, Lars Knudsen, glæder sig over Wikheims skarphed.

- Gustav er i en rigtig god fysisk forfatning på nuværende tidspunkt, hvor han i en længere periode har trænet rigtig godt og spillet kampe kontinuerligt. Det betyder, at Gustav har et overskud på banen til at lave de afgørende ting, og det er fedt at overvære.  

Wikheim er løbet med hæderen som fansenes Man of the Match i FC Midtjyllands seneste to hjemmekampe mod henholdsvis Brøndby IF og AaB. 

Et hektisk transfervindue har givet den norske troldmand en anden rolle på holdet, som trænerteamet har skullet indtænke.

- Vi har skullet tænke i at sætte vores offensive spil op på en anden måde i foråret, og det er også en af forklaringerne på, at Gustav leverer. Især har Gustav og Duelund spillet mange kampe sammen, så de finder hinanden bedre og bedre. Særligt i Brøndby-kampen på MCH Arena spiller vi en rigtig god kamp, og vi fik sat Gustav godt op i de positioner, hvor han har sine spidsfærdigheder, fortæller Lars Knudsen. 

Også angrebsmakkeren, Mikkel Duelund, glæder sig over holdkammeratens formkurve.

- Gustav er en sindssyg dygtig spiller, og det kører for ham for tiden. Det er rigtig, rigtig fedt at se. Vi har en rigtig fin relation mellem os, så det er en fornøjelse at spille med ham, siger Duelund. 

En dedikeret arbejdsindsats

Hovedpersonen selv har arbejdet ihærdigt på træningsbanen for at sikre det bedst mulige udgangspunkt for output. 

- I begyndelsen af foråret manglede jeg lidt skarphed, men jeg har bare knoklet på, og så vidste jeg, det nok skulle komme. Man får bare en god fornemmelse for at score, når man har fået hul på bylden, og så har jeg haft ekstra fokus på afslutninger, fortæller Gustav Wikheim. 

Lars Knudsen tilskriver også Wikheims egen arbejdsindsats stor værdi.

- Det arbejde, han selv lægger i det, har selvfølgelig stor betydning. I sine daglige rutiner og på træningsbanen arbejder han ekstra hårdt for det og tager gerne de ekstra afslutninger efter træningerne, afslutter Knudsen. 

Oplev Gustav Wikheim i aktion, når FC Midtjylland tager imod tigrene fra FC Nordsjælland mandag den 7. maj på MCH Arena. 

KØB BILLET TIL FC MIDTJYLLAND - FC NORDSJÆLLAND HER