27.05.2018, 20:30 | Af: FC Midtjylland | Foto: Getty Images

Erik Sviatchenko bliver i FC Midtjylland

26-årige Erik Sviatchenko vender hjem til FC Midtjylland på en fireårig kontrakt

Han rager op som fodboldspiller.
Han rager op som menneske.
Derfor er det selvfølgelig fristende at sammenligne ham med det højeste, flotteste og mest robuste bjerg i De Ukrainske Karpater, men man kan også ”bare” kalde ham det, han er – en fremragende fodboldspiller og et vidunderligt menneske.

26-årige Erik Sviatchenko vender hjem til FC Midtjylland, hvor forsvarsspilleren med de ukrainske rødder har underskrevet en fireårig kontrakt.

Det skaber både stor glæde og inderlig stolthed hos FC Midtjylland, at klubben har mulighed for at tiltrække en markant profil fra den skotske storklub Celtic, hvortil Erik skiftede i januar 2016.

Det gjorde han efter mange år i FC Midtjylland, hvor han først som akademispiller og siden stamspiller på Superligaholdet slog sit navn fast på en bund af store lederegenskaber, loyalitet, fodboldintelligens og sin eksplosive spillestil.

Eriks høje niveau gav ham da også debut på landsholdet under daværende landstræner Morten Olsen, og han beviste på en lejeaftale her i foråret, at Erik Sviatchenko og FC Midtjylland helt grundlæggende er et godt match – kulminerende med både Eriks og klubbens andet danske mesterskab.

- Eriks rolle for os i dette forår kan ikke overvurderes. Han har et indgående kendskab til vores dna – som han selv har under huden – og han både kan og vil videregive samme dna til klubbens yngre spillere, siger sportsdirektør Svend Graversen, som understreger, at det ikke kun er som fodboldspiller, at den stærke forsvarsspiller har stor betydning for klubben.

- Han betyder meget mere og andet end det – mennesket og brandet Erik Sviatchenko har for eksempel også stor værdi for os. Vi er meget glade for at have ham tilbage, slår Svend Graversen fast.

Netop defensiven viste sig i foråret som en væsentlig faktor på vej mod endnu et dansk mesterskab, og på den spændende rejse spillede Erik ifølge FC Midtjyllands sportsdirektør en væsentlig og uvurderlig rolle.  

- Med denne aftale bevarer vi den defensive kontinuitet og stabilitet, hvilket er vigtigt for os, og samtidig er de nye aftaler med Erik og Tim Sparv beviser på, at vi holder godt fast i holdets rygrad, siger Svend Graversen.

For Erik var der flere forskellige muligheder, da lejeaftalen med FC Midtjylland lakkede mod enden, men han valgte en permanent aftale med det velkendte på baggrund af noget så universelt som forelskelse.

- Jeg har været forelsket i klubben i mere end et årti, og da jeg kom hjem på lejeaftalen her i foråret, var det som at blive nyforelsket igen, forklarer han.

Han glæder sig over, at kærligheden er gengældt, og han sammenligner forholdet med modellervoks.

- Jeg er stolt af og glad for, at FC Midtjylland med sin ageren i denne handel har vist, at de virkelig gerne vil mig. Klubben har modelleret mig både som menneske og fodboldspiller, og på samme måde har jeg forsøgt at give noget tilbage både som menneske og fodboldspiller. Vi går en spændende tid i møde, og jeg glæder mig til igen at være en del af et miljø, som hviler på mange af de værdier, jeg også rummer, siger Erik Sviatchenko.

Fakta

 • Erik Sviatchenko
 • 26 år
 • Forsvarsspiller
 • Blev en del af FC Midtjyllands akademi i 2006
 • Han blev hurtigt en stor profil – og vandt to danske mesterskaber med U19-holdet
 • I 2010 rykkede han op i Superligatruppen
 • Han har vundet to danske mesterskaber og også fået DM-bronze
 • Han nåede både at være viceanfører og anfører inden skiftet til Celtic i 2016
 • Sammen med Celtic vandt han to skotske mesterskaber, liga-cuppen og den skotske FA Cup
 • I foråret 2018 spillede han på en lejeaftale hos FC Midtjylland
 • Han står noteret for 19 U-landskampe for Danmark
 • Den 25. marts 2015 debuterede han på A-landsholdet, hvor han indtil nu står noteret for fem kampe og en enkelt scoring

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her