04.05.2019, 08:58 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Erik Sviatchenko: OB er et godt hold med et klart koncept

FCM-profilen håber, at gæsterne i Odense fortsætter med de gode takter fra anden halvleg mod FC Nordsjælland

Han har stået i pressede situationer mange gange i løbet af sin karriere, så rutinerede Erik Sviatchenko bevarer roen, selv om FC København er stukket af i guldræset.

- Vi jagter selvfølgelig videre, men den mest realistiske pokal for os lige nu er den, der bliver uddelt efter pokalfinalen, siger Erik Sviatchenko forud for søndagens Superligakamp mod OB på Nature Energy Park i Odense.

OB er uden sejr i de seneste seks kampe, mens FC Midtjylland kommer med en frisk sejr fra Farum, og det skal der bygges videre på, mener Erik Sviatchenko.

- Vi finder forhåbentlig ind i en god stime frem mod pokalfinalen, for vi er et hold, som ikke er vant til at tabe ret mange kampe i løbet af en sæson, som han siger.

Der hersker en vinderkultur i FC Midtjylland, understreger Erik Sviatchenko, og det er den, som skal pudses af i den kommende tid.

- Vi har altså kun tabt fire kampe i denne Superligasæson indtil nu, så helt skidt er det ikke. Omvendt arbejder vi benhårdt på at mindske vores margen til FC København, og samtidig øge afstanden ned til nummer tre yderligere, mens vi målrettet arbejder hen imod at tage pokaltitlen senere på måneden.

Han glæder sig til at møde OB, som han kalder et godt hold med et klart spilkoncept.

- Vi har dog sædvanligvis godt styr på dem, især på vores hjemmebane, så for os handler det om at ramme det niveau, vi ved, vi har, for så vinder vi stensikkert i Odense, forudser Erik Sviatchenko, som gerne vil finde ind i en rytme, hvor FCM-mandskabet indkasserer færre mål.

- Sejren over FC Nordsjælland har givet ny tro på tingene, men egentlig er rammerne, som de altid har været i klubben – vi skal som udgangspunkt vinde alle kampe. Sådan er det jo i FC Midtjylland.