23.03.2020, 11:53 | Af: Mads Jakobsen | Foto: Getty Images

Ét rent bur fra Klub 100

Med 13 clean sheets i indeværende sæson er der for alvor sat fart under Jesper Hansen indtog på all-time listen over clean sheets i Superligaen

Jesper Hansen har haft meget at juble over i 2020. Han har endnu til gode at blive passeret i 3F Superligaen, hvor de fire kampe før Corona-pausen resulterede i lige så mange sejre, og i begyndelsen af marts underskrev han en ny toårig aftale med FC Midtjylland. 

Læs mere om forlængelsen her: Jesper Hansen fortsætter i FCM-målet 

19/20-sæsonen har i det hele taget været særlig for 34-årige Jesper Hansen, der tilbage i slutningen af 2019 modtog Tipsbladets pris ”Det Gyldne Bur”, som et bevis på at han var den bedste målmand i Danmark i det forgangne år. Jesper Hansen har leveret 13 clean sheets i 24 kampe – heraf fem hjemme og otte ude – hvilket allerede er tre flere end hele sidste sæson, og fire flere end de nærmeste forfølgere Oliver Christensen og Jacob Rinne fra henholdsvis OB og AaB. 

Fornemt selskab på All time-listen 
Den stærke form i 19/20 har sat fart under Jesper Hansen indtog på all-time listen over clean sheets i Superligaen, og han mangler således blot ét clean sheet fra at nå nummer 100 i hans Superliga-karriere. Han har spillet 282 kampe fordelt i FC Nordsjælland, Lyngby BK og FC Midtjylland, og står pt. noteret for at have hold buret rent fjerde flest gang i Superligaens historie. 

Listen toppes af Mogens Krogh, der står noteret for 126 clean sheets i 371 kampe – svarende til 34% – til sammenligning er Jesper Hansen på nuværende tidspunkt på 35,1 %. 

Den nuværende top ser således ud: 
1. Mogens Krogh: 126 clean sheets i 371 kampe (34%)
2. Arek Onyszko: 106 clean sheets i 363 kampe (29,2%)
3. Jimmy Nielsen: 100 clean sheets i 375 kampe (26,7%)  
4. Jesper Hansen: 99 clean sheets i 282 kampe (35,1%) 
5. Peter Kjær: 87 clean sheets i 263 kampe (33,1%) 

Udsigten til at bryde ind i top tre gør målmanden stolt, selvom der ikke følger en fysisk pris eller ankerkendelse med, for det er et mål han har jagtet i de seneste år.

- Det er en fed liste at figurere på, fordi der er flere legendariske målmænd. Det betyder, at jeg har gjort et godt stykke arbejde og så er det en målsætning, jeg har jagtet i min FCM-tid. Det er bestemt en statistik, jeg vil se tilbage på, når jeg engang lægger handskerne på hylden, lyder det fra formstærke keeper. 

Jesper Hansen har leveret flere spektakulære redninger i de første 24 runder i landets bedste fodboldrække, men han sender også en kollegial hivefive til holdkammeraterne, som har været afgørende for de stærke defensive præstationer. 

- I starten af 2020 har vi bygget videre på takterne fra efteråret, vi er en enorm stærk enhed. Vi benyttede blandt andet pausen til at arbejde med vores pres og positionering på banen, små justeringer, men det har gjort os stærkere som hold. Både trænerteamet og mine medspillere fortjener ros. De gør mit arbejde nemmere, fortæller Jesper Hansen.

Det er fortsat uvist, hvornår Jesper Hansen og resten af FCM-mandskabet igen skal i aktion i 3F Superligaen. På nuværende tidspunkt er landets tre bedste rækker suspenderet på ubestemt tid. Du kan følge udviklingen løbende her på fcm.dk.   

Slå ventetiden ihjel med op til 70 % rabat i Ulveshoppen.
Besøg Ulveshoppen