11.08.2019, 14:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Et stort ikon på vej mod et farvel

Anfører Jakob Poulsen vil i samarbejde med FC Midtjylland forsøge at finde en ny klub, hvor han kan afslutte sin lange og flotte karriere

I denne sæson har anfører Jakob Poulsen ikke haft sin sædvanlige rolle på FC Midtjylland-holdet.

FCM-truppen er vokset, hvilket har skabt rift om pladserne på banen, hvorfor det i denne sæson ikke har været muligt for Jakob Poulsen at opnå tilstrækkelig med spilletid.

FCM har derfor i samarbejde med Jakob Poulsen besluttet at lade ham få mulighed for at få det punktum på sin karriere, som han ønsker sig.

- Jeg føler, der er mere fodbold i mig, og jeg vil gerne slutte karrieren af med aktivt at spille, så nu forsøger vi at finde en løsning på det ved at finde en anden klub til mig, fortæller 36-årige Jakob Poulsen.

Jakob Poulsen har spillet 286 kampe for FC Midtjylland, først i perioden 2010 til 2012 og igen fra sommeren 2014, hvor han vendte retur fra franske Monaco.
Den centrale midtbanespiller har været med til at vinde to DM-titler og én pokaltitel til klubben.

- Jakob er et stort ikon, både i FC Midtjylland og i dansk fodbold generelt, så vi respekterer naturligvis Jakobs ønske. Vi havde meget gerne beholdt ham og har blandt andet tilbudt ham job i klubben, men han ønsker fortsat at spille fodbold, hvorfor vi er blevet enige om at give Jakob mulighed for at komme til en klub i udlandet eller herhjemme, siger sportschef Svend Graversen.

Derfor indgår Jakob Poulsen ikke i FC Midtjyllands kamptrup til dagens udebaneopgør mod AC Horsens i 3F Superligaen.

- Det er med stort vemod, at vi under disse omstændigheder ser os nødsaget til at give slip på Jakob. Han har været en helt enestående holdkaptajn, som er vellidt af alle både indenfor og udenfor klubben. Som spiller og menneske har han været en lysende rollemodel og har haft stor betydning for klubbens flotte resultater i dansk fodbold. Jakob har i det hele taget betydet enormt meget for FC Midtjylland, og vi er utroligt taknemmelige for hans store indsats for klubben gennem årene, hvorfor vi nu i fællesskab, og med gensidig respekt og forståelse, forsøger at finde en klub, så Jakob får mulighed for at afrunde sin meget flotte karriere på banen i overensstemmelse med sit ønske, slutter Svend Graversen.