10.07.2020, 16:03 | Af: | Foto: Getty Images

Et suverænt mesterskab

FC Midtjylland vandt torsdag aften klubbens tredje mesterskab på fem år, da de vandt 3-1 hjemme over FC København. Et anderledes mesterskab som kom i hus på et stærkt sammenhold ifølge såvel træner som anfører

Der var naturligvis både store smil, store øl og stor glæde, da FC Midtjylland torsdag aften kunne lade sig hylde som danske mestre efter en hjemmesejr på 3-1 over FC København. Dermed er FC Midtjylland 17 point foran FC København med blot fire kampe tilbage at spille. Et suverænt mesterskab, der kom i hus i en sæson, hvor Covid-19-pandemien lukkede sæsonen ned i flere uger, hvilket ifølge cheftræner Brian Priske vidner om en stærk mentalitet i holdet. 

- Jeg er vildt stolt over det her hold. Det er virkelig stort det drengene har præsteret i denne sæson. Alle havde jo næsten kåret os til mestre da landet lukker ned, og da vi så kommer i gang, så taber vi til Horsens. Og det siger jo alt om det her hold, at hver gang de har mødt noget modgang, så er de steppet op, sagde Brian Priske efter kampen.

- Jeg synes at det er et suverænt mesterskab. Jeg synes at vi har været gode og jeg synes at vi har været bedst. Det er selvfølgelig altid op til den enkelte at vurdere, konkluderede en stolt cheftræner. 

Den mentale styrke bliver også fremhævet af anfører Erik Sviatchenko, der påpeger at FC Midtjylland har skiftet syv stamspillere ud i forhold til den seneste sæson. 

- Der bliver talt meget om skader på den anden side af sundet, men vi har også været udfordret og haft modgang, da vi har skiftet noget nær 1000 kampe ud af holdet siden sidste sæson. Men vi har været tro mod vores koncept og været kyniske, sagde anføreren. 

Hverken anfører eller træner var meget for at tale om dagens modstandere fra FC København. Til gengæld ville de gerne tale om næste sæsons europæiske udfordringer. 

- For at komme i Europa, så handler det om marginaler. Vi skal turde leve i kampene og det er fedt at se at vi er så stærke defensivt, sagde anføreren.

Awer og Anders vil spille europæisk fodbold i Herning
Det ville til gengæld de to af aftenens målscorere. Både Awer Mabil og Anders Dreyer glæder sig til at spille på den største europæiske scene. 

- Jeg er her nu, og jeg vil gerne være her næste år, for jeg vil rigtigt gerne spille i Champions League, sagde Awer Mabil, der scorede til slutresultatet 3-1 i aftenens opgør. 

Også Anders Dreyer, der krydrede en sublim indsats med et ligeså sublimt mål var glad for udsigten til de europæiske kampe. 

- Jeg har det rigtigt godt i Danmark. Jeg er glad for at være tæt på familien og venner, og det er bare noget andet end at være i udlandet. Men jeg ved hvad der skal til nu og vil gerne afsted igen. Men lige nu nyder jeg at spille her og spille på et vinderhold, sagde Anders Dreyer, der kom til klubben i januar og altså torsdag aften vandt sit første mesterskab. 

- Det er helt fantastisk og det er svært at sætte ord på lige nu. Der er en sult i holdet og vi stiller os ikke tilfreds. I dag spiller vi en dårlig første halvleg, men en god anden halvleg. Vi har en stor tro på at vi kan vende det, og vi bliver bare ved og får vendt kampen og vi får sparket boldene ind i dag, sagde Dreyer.

Der var i øvrigt enighed blandt spillerne om at træningen fredag formentligt måtte aflyses, hvis træneren altså ville give lov. 

Sæsonen er dog ikke slut endnu og søndag eftermiddag gælder det en tur til Aarhus, hvor AGF venter i et opgør, hvor der altså ikke længere er det store på spil rent pointmæssigt, men hvor der trods alt er mulighed for at hente en revanche efter de to nederlag til AGF tidligere på sæsonen.