08.07.2020, 13:33 | Af: Ulrik Forsom | Foto: Getty Images

Fan-til-Fan: Et anderledes mesterskab

Det er under anderledes forhold FC Midtjylland torsdag aften kan sikre sig sit tredje DM-guld, hvis holdet henter minimum det ene point i hjemmekampen mod F.C. København

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom, FCM-fan siden 1999, og er en del af "Fan til Fan"-konceptet.

Når opgøret mellem FC Midtjylland og F.C. København fløjtes af lidt i ti torsdag aften, så vil alt andet end en københavnsk sejr sikre hjemmeholdet fra FC Midtjylland klubbens tredje mesterskab på bare fem år.  Derfor skulle man tro at nerverne er uden på tøjet hos en af klubbens vel nok mest forsigtige fans, 30-årige Patrick Arff, der er en del af panelet i fanpodcasten ”Sort Snak”. I podcasten har Arff af flere omgange udtrykt forsigtig pessimisme i forhold til troen på endnu et mesterskab. Alligevel er han mere rolig forud for torsdagens topopgør end han har været ved tidligere lejligheder. 

- Jeg er overraskende rolig lige nu, men det hænger også sammen med at vi har fem matchbolde til at sikre os mesterskabet denne gang, og maksimalt skal bruge 2 point i de resterende. Derfor tror jeg nu også 100 procent på et mesterskab denne gang, siger Patrick Arff, der har fulgt holdet siden 1999. Derfor har han selvfølgelig også været på lægterne ved de to første mesterskaber i 2015 og 2018. Ved de lejligheder var han langt fra lige så rolig afslører han. 

- I maj 2015, hvor vi møder F.C. København i en potentielt afgørende mesterskabskamp kunne jeg slet ikke være i mig selv, og jeg tror jeg endte med at køre på stadion kl. 11.30, selvom kampen først blev spillet klokken 18, siger Arff. Tre år senere endte en berømt Horsens-udligning imod Brøndby med at frarøve ham nattesøvnen, der i stedet blev vekslet til en flaske rødvin. 

Cruise Control mod stensikkert mesterskab 
Dette år har også været ganske anderledes cruise control fra FC Midtjyllands side, der ved vinterpausen førte 3F Superligaen med fire point. Inden Covid-19 pandemien lukkede landet ned var det forspring øget til 12 point, og er i skrivende stund altså på 14 point med 15 point tilbage at spille om. Men selvom det altså længe har lignet vejen imod et stensikkert mesterskab, så har sporene fra tidligere skræmt den mangeårige fan. 

- Jeg husker stadig at vi i 2014 smider et mesterskab væk og i sidste kamp også ender med at miste sølvmedaljerne i Haderslev, og det billede af Glen Riddersholm, der sidder alene på banen efter kampen, er stadig det billede jeg vågner op med dagen efter at holdet har leveret et dårligt resultat. Som for eksempel efter den seneste hjemmekamp mod AGF, hvor vi taber med 4-3, siger Arff, der i ”Sort Snak” da også må høre på en del kommentarer fra de øvrige paneldeltagere på grund af de forsigtige udmeldinger om mesterskabschancen. 

Der har i medierne været meget snak om at de nærmeste konkurrenter fra F.C. København har været ramt af mange skader på profiler, og selvom det ifølge Patrick Arff også er rigtigt at københavnerne har været udfordret på skadesfronten, ønsker han omvendt at der fra mediernes side bliver sat mere fokus på at FC Midtjylland har sagt farvel til en række profiler i forhold til sidste sæson. Således er fem stamspillere skiftet ud i forhold til det hold, der hev pokaltitlen hjem til FC Midtjylland i 2019. Og de er ikke alle sammen blevet erstattet af dyre indkøb pointerer Arff med en slet skjult henvisning til F.C. Københavns dyre indkøb af blandt andre Mikkel Kaufmann, Pep Biel og Michael Santos. 

- Jeg ville ønske at der blev fortalt en lidt mere nuanceret historie om det her mesterskab, for vi mister en hel del spillere i forhold til den seneste sæson, for eksempel Jakob Poulsen, Paul Onuachu og Kian Hansen. Alligevel ser det ud til at vi hiver et stensikkert mesterskab hjem i denne sæson, og det mangler lidt at komme i fokus i forhold til F.C. Københavns skader, siger Patrick Arff.

Anderledes festdag 
Torsdag kan altså ende med at danne ramme om klubbens tredje mesterskab på bare fem år, men det bliver dog alligevel en anderledes oplevelse. Godt nok kommer der 4.800 midtjyske tilskuere til kampen, men for Patrick Arff bliver det dog en smule mindre intenst end det plejer at være. 

- Det bliver en underlig følelse med et halvtomt stadion, hvor man ikke kan gå til fodbold som man plejer. Jeg er ikke en af dem der laver mest larm på stadion, men nu skal jeg sidde ned og det tror jeg bliver en udfordring for mange. Godt nok kan vi stadig lægge pres på dommerne og på F.C. København, men det bliver jo ikke på samme måde, siger han om den fodboldoplevelse, der venter ham selv og de øvrige deltagere i den potentielle mesterskabsfest. 

Alligevel er den 30-årige fan klar på lægterne til at give det sidste skub frem mod det danske mesterskab 2020. 

Kampen mellem FC Midtjylland og FC København spilles torsdag kl. 20.00. Rigtig god kamp.