27.06.2020, 17:12 | Af: Ulrik Forsom | Foto: Getty Images

Fan-til-Fan: Kaptajnen vil spise op

Erik Sviatchenko påtager sig favoritværdigheden forud for søndagens topkamp mod F.C. København, som han har stor respekt for

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom, FCM-fan siden 1999, og er en del af "Fan til Fan"-konceptet.

Søndag aften møder FC Midtjylland på udebane F.C. København i det første af to deciderede topopgør i 3F Superligaens Mesterskabsslutspil. Inden kampen er midtjyderne otte point foran søndagens værter. Kampen er derfor af stor betydning, da FC Midtjylland med en sejr vil bringe sig 11 point foran de nærmeste rivaler med blot seks kampe tilbage. 

Det er altså værterne, der har mest på spil i kampen, da de ikke kan bruge et enkelt point til ret meget i den øjeblikkelige stilling. Alligevel får det ikke midtjydernes anfører Erik Sviatchenko til på forhånd at ville sælge kampen for en uafgjort. 

- Vi skal ud at spille vores spil, for det er der vi er bedst. Vi skal kigge på os selv og vi skal forsøge at stresse F.C. København i deres spil. Vi spiller som udgangspunkt ikke for at nøjes med noget som helst. Vi ønsker at spise op. Så må vi se hvordan kampen udvikler sig. Det er jo aldrig til at forudsige inden opgøret, fortæller anføreren.

Roser til Nicolas Madsen 
I den seneste spillerunde endte FC Midtjylland med at indkassere et sent nederlag, da AGF vandt med 4-3 på MCH Arena. Det er ikke sket særligt ofte i denne sæson, at FC Midtjylland taber en kamp efter at have været foran. Det er dog sket to gange mod AGF. Det er ikke umiddelbart noget Sviatchenko lægger stor vægt på, da han mener at en del af det skyldtes tilfældigheder. 

- Det er jo sådan fodbold er. Der er ikke en enkelt forklaring på at vi taber to gange til AGF. Det er små tilfældigheder, der gør at de kommer frem til deres chancer. Selvfølgelig er det utilfredsstillende, men vi bruger det til at hanke op i os selv og sørge for at det ikke sker igen, forklarer forsvarsgeneralen, der overordnet er positiv overfor holdets præstationer i sæsonen. 

- Jeg har godt set, at der er nogen der ønsker at snakke AGF-kampen op, men de glemmer at vi inden den kamp spiller to fremragende opgør mod AaB og FC Nordsjælland, samt et godkendt opgør mod Brøndby. Vi har brug for at fansene er positive og bakker op om os, siger Sviatchenko. 

Positivt er det også for midtjyderne, at de til søndagens opgør igen kan råde over den stærke midtbaneprofil Frank Onyeka og Mikael Anderson, der begge sad over med karantæne i sidste rundes nederlag mod AGF. Men selvom det giver holdet tryghed at de to spillere retur, så er Sviatchenko samtidigt fuld af roser til holdets unge midtbanespiller Nicolas Madsen, der imod AGF kom på banen som afløser for en skadet Tim Sparv. 

- Jeg synes at Nicolas Madsen gjorde det helt vildt godt. Det var jo en mulig man of match-performance som han leverede, og jeg håber at se meget mere til ham i de kommende kampe, siger Sviatchenko om unge Nicolas Madsen, der kan være i spil til startopstillingen, da både Tim Sparv og Evander er ude med skader, mens Jens Lys Cajuste må overvære kampen mod FC København fra tribunen grundet karantæne. 

Skadesplaget topopgør 
Det er dog ikke kun FC Midtjylland, der kommer til topkampen med en decimeret trup. Således har også F.C. København en del skader og karantæner at slås med, og udover Dame N’Doye og Viktor Fischer, så er især fraværet af den karantæneramte anfører Carlos Zeca værd at bemærke. Alligevel har københavnerne en stærk trup.

- Jeg har stor respekt for F.C. København, og jeg har personligt et fint forhold til klubben og holdet. Det er jo også det hold man bliver sammenlignet med, både som spiller og som hold. Og det er klart, at det er det hold vi gerne vil slå, især når de er førsteudfordrere til os. Men samtidigt skal vi også huske at glæde os over at få lov til at opleve de her kampe med så meget på spil i vores karriere, siger Sviatchenko, der modsat mange medier og podcasts, ikke vil lukke guldkampen i tilfældet af en midtjysk sejr. 

- Guldkampen er ikke lukket, hvis vi vinder, for der er stadig mange point at spille om. Men en sejr vil give os et kæmpeboost forud for de resterende kampe. Det er jo en fantastisk mulighed at stå med et solidt forspring, men en sejr kræver at vi finder vores topniveau frem, for selvom vi er favoritter, fordi vi har spillet godt, så skal vi gøre arbejdet færdigt, siger Erik Sviatchenko.   

En sejr over FC København søndag aften i Telia Parken vil være en god start på at gøre arbejdet færdigt.