09.12.2018, 15:25 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Farvel du herlige 2018

MCH Arena var fodboldens Broadway i 2018 – med den ene målrige opsætning efter den anden

Engang spillede Borussia Dortmund fire Bundesliga-hjemmekampe i træk, hvor den tyske storklub scorede mindst tre mål pr. kamp.
Chelsea har overgået det med fem hjemmekampe i træk med minimum tre scoringer, de er blandt andre overgået af Liverpool med seks kampe, og Paris SG har evnet at gøre det hele syv gange.


Jamen, hvad så med FC Barcelona og Real Madrid?
Nåh ja, de har en stime på otte ligahjemmekampe i træk, hvor de præsterede at score minimum tre gange i hver kamp.
Imponerende tal fra nogle af Europas største klubber, men der er én klub, som topper alle andre.

FC Midtjylland har på MCH Arena i Herning i hele ni Superliga-hjemmekampe i træk scoret minimum tre gange i hver kamp.
Og alle ni kampe er vundet.

2018 blev på mange måder et vanvittigt år på MCH Arena, og det har været noget af en udfordring for Superligamodstanderne at løbe ind på det velplejede græstæppe, fordi de gjorde det med visheden om, at de skulle score mindst fire gange for overhovedet at have chancen for tre point.
Det måtte OB også sande i årets sidste Superligakamp i Herning – værterne vandt nemlig med 3-0.

18 hjemmekampe i Superligaen blev det til i det snart forgangne år, og det resulterede i 15 sejre, en enkelt uafgjort kamp samt bare to nederlag, som faldt helt tilbage i marts og april.
Siden 3-2 nederlaget til Brøndby IF den 19. april har FC Midtjylland ikke tabt i 13 Superligakampe på eget græs, og der findes naturligvis forskellige definitioner på, hvornår noget er en stime, men ovenstående minder gevaldigt om en af slagsen.

Den store fest fandt selvfølgelig sted i maj, hvor FC Midtjylland vandt sit andet danske mesterskab efter et forrygende mesterskabsrace med Brøndby IF, og efter en velfortjent sommerferie kunne der med rette opstå frygt for en vis form for metaltræthed.
Sæsonen 2018/19 blev da også indledt med 0-0 mod AGF, men siden er det blevet til ni sejre i træk på MCH Arena.
Med en målscore på 31-6.

Salg af profiler og en udskiftning på cheftrænerposten forstyrrede ingenting – al modstand i efteråret blev på overbevisende og underholdende vis slået effektivt ned.
Vi så blandt andet svenske Joel Andersson score sit første Superligamål, vi så Tim Sparv gå målamok mod Hobro IK, hvor han endda blev snydt for en scoring, og vi så Jakob Poulsen score på sit 20. straffespark i Superligaen, hvilket er alletiders rekord.

Der var også brasiliansk magi fra Evander, som mod Vejle Boldklub scorede sit første mål på MCH Arena, vi så flere gange assistkongen Awer Mabil forkæle sine holdkammerater med sublime oplæg, og vi oplevede Rilwan Hassan score i sin comebackkamp efter en langvarig skadespause.

2018 var et herligt fodboldår på MCH Arena, og vi takker for den fine og loyale støtte. Vi glæder os til at fortsætte festen sammen med jer i 2019.