02.05.2019, 12:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland ansætter målfarlig angrebstræner

34-årige Morten ”Duncan” Rasmussen indstiller sin aktive karriere og vender tilbage til FC Midtjylland, hvor han bliver en del af klubbens trænerstab på en treårig aftale

Superligaens mest scorende spiller nogensinde bliver ny angrebstræner i FC Midtjylland.

Hele 145 gange har Morten ”Duncan” Rasmussen med sin ikoniske jubelscene, en strakt arm og en løftet pegefinger mod himlen, jublet i Danmarks bedste fodboldrække.

Efter sommerferien vender den 34-årige nuværende Enosis Paralimni-angriber hjem til Danmark for at tiltræde et job som angrebstræner hos FC Midtjylland, som han tidligere i karrieren scorede 40 mål for i 108 kampe.

- Jeg kunne måske godt humpe mig igennem en sæson mere som aktiv, men da jeg fik tilbuddet om at blive angrebstræner i FC Midtjylland, så jeg det som et perfekt tidspunkt til at indstille karrieren, siger Morten ”Duncan” Rasmussen fra Cypern, hvor han i øjeblikket bor med sin familie.

- Miljøet og værdierne i FC Midtjylland er i en liga for sig, og både personligt og familiemæssigt var det en pragtfuld tid, da jeg var i klubben sidst, så både jeg og min familie ser meget frem til at vende tilbage, siger Morten ”Duncan” Rasmussen, som i dag er far til to døtre på henholdsvis seks et halvt og halvandet år.

Han glæder sig til at begynde på en ny fase af tilværelsen, og han er bevidst om, at der venter markant flere arbejdstimer fremover i forhold til livet som professionel fodboldspiller.

- Hvis man vil være en dygtig afslutter, handler det om at træne og øve sig – som med alt andet – og jeg er overbevist om, at vi med specifik træning øger effektiviteten i afslutningsspillet for klubbens spillere, siger FC Midtjyllands kommende angrebstræner.

Sportschef Svend Graversen glæder sig ligeledes over udsigten til et gensyn med en gammel og målfarlig kending.

- ”Duncan” har været en del af klubben tidligere, og han passer perfekt til de værdier, vi har i FC Midtjylland, siger Svend Graversen og tilføjer:

- Han kommer til at arbejde hårdt og bredt i hele klubben - fra U17 over U19 og transitionsspillere til spillerne i Superligatruppen - og vi har en ambition om at være førende på specialisttræningen i dansk topfodbold, hvilket vi understreger yderligere med ansættelsen af "Duncan", fortæller Svend Graversen.

Velkommen tilbage, Duncan – vi glæder os til et godt og forhåbentligt målrigt samarbejde.

FAKTA
Morten ”Duncan” Rasmussen
34 år
Nuværende klub: Enosis Paralimni (Cypern)
Tidligere klubber: AGF, Brøndby IF, Celtic (Skotland), Mainz 05 (Tyskland), AaB, Sivasspor (Tyrkiet), FC Midtjylland, AGF, Pogon Szczecin (Polen)
Landsholdskarriere: 13 A-landskampe og 60 U-landskampe fra U16 til U21
Diverse: Dansk mester med FC Midtjylland i 2015. Årets U19-talent i Danmark i 2003.