12.03.2019, 11:56 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland er en klasse over

Paul Onuachu er en af de spillere, der bliver snakket om i Kolding inden onsdagens pokalbrag foran et givetvis rekordstort publikum

Når Kolding IF's tophold i 2. division onsdag aften løber ind på hjemmebanen til opgøret mod FC Midtjylland i Sydbank Pokalen, drømmer værterne utvivlsomt om at gentage triumferne fra efteråret, hvor de både sendte Randers FC og naboerne fra Vejle Boldklub ud af denne sæsons pokalturnering.

Og hvis der er én i klubben, som kender til mirakler, er det sportschef Ulrik Pedersen.

I 1994 var han med på det OB-mandskab, som sensationelt slog selveste Real Madrid ud af Europa, da de undertippede danskere vandt med 2-0 på Santiago Bernabéu Stadium i Madrid - det første mål blev endda scoret af Kolding IF's nuværende sportschef.

- Vi har været meget glade for kampene mod både Randers og Vejle, men vi er også bevidste om, at FC Midtjylland er en helt anden kaliber - de er en klasse over de to øvrige mandskaber, vi har mødt fra Superligaen, siger Ulrik Pedersen.

Som sportschef har han det lidt ambivalent med pokalfodbolden i en sæson, hvor Kolding IF's helt store mål er at rykke op i 1. division, men selvfølgelig er der drømme om endnu en stor oplevelse på Kolding Stadion.

- Vi så, at kampene mod Randers og Vejle ikke havde den bedste indflydelse på vores præstationer i 2. division, men også mod FC Midtjylland vil vi give alt, hvad tanken rummer - velvidende at det er kostbart både fysisk og mentalt.

Han glæder sig over udsigten til masser af tilskuere på Kolding Stadion igen, for det er med til at brande Kolding IF og fodbolden i Kolding, og der er allerede lagt op til festdag, da der efter kampen præsenteres et festfyrværkeri uanset kampens udfald.

Staben omkring hjemmeholdet har forsøgt at forberede Kolding-spillerne på, hvad der venter, og der er ingen tvivl om, hvilket navn der nævnes mest i Kolding i denne tid.

- Det er Paul Onuachu. Ham snakker spillerne meget om, fordi hans størrelse og fysik er så meget anderledes end det, vi møder i 2. division. Det er bestemt ikke den type af angribere, vi møder til hverdag, så der venter helt sikkert en stor og ikke mindst bøvlet udfordring, forudser Ulrik Pedersen. 

Opgøret i Sydbank Pokalen fløjtes i gang klokken 18.00 på Kolding Stadion, og ifølge Ulrik Pedersen venter værtsklubben, at der kommer flere end de 4500 tilskuere, som overværede Kolding IF's succes mod Vejle Boldklub i efteråret.