18.02.2020, 10:30 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland forlænger med Evander

Den 21-årige brasilianske profil har underskrevet en ny aftale frem til sommeren 2024

Da Evander i august 2018 landede i Danmark var der tårnhøje forventninger til den unge brasilianer.

FC Midtjylland havde fundet ham i Vasco da Gama, og der var indgået en lejeaftale med købsoption, som ret hurtigt blev taget i brug.

Omkring årsskiftet 2018/19 blev lejeaftalen vekslet til en kontrakt, og det er dén kontrakt, som nu er forlænget, så den løber til sommeren 2024.

- Evander har haft stor indflydelse på vores hold. Fra første dag arbejdede han stenhårdt i et for ham nyt miljø, og alle kunne straks se det enorme potentiale, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

21-årige Evander står i skrivende stund noteret for 52 kampe for FC Midtjylland, og i dem har han blandt andet bidraget med 17 scoringer og 10 målgivende oplæg.

- Vi står her med et enormt talent, som er langt væk fra vante omgivelser. Han kom til en anderledes kultur og ikke mindst anderledes vejrforhold, men alligevel integrerede han sig på rekordtid både på og uden for banen, siger Svend Graversen.

Inden Evander kom til Europa og FC Midtjylland nåede han at spille 34 kampe for den brasilianske storklub Vasco da Gama, og han har allerede været med til at vinde pokaltitlen i Danmark, da FC Midtjylland i 2019 besejrede Brøndby IF i Parken.

- Når vi har en spiller som Evander i FC Midtjylland, skal der først og fremmest sendes mange roser i retning af scoutingafdelingen, og derudover har staben leveret flot arbejde i bestræbelserne på at integrere en ung brasilianer. Evanders præstationer på banen, og betydning for holdet, er det hele værd, så vi glæder os naturligvis meget over forlængelsen, slår Svend Graversen fast.

Hos Evander er der også stor glæde, for han føler sig godt tilpas i klubben.

- Det er jo gået godt, siden jeg kom til klubben, og jeg har forsøgt at arbejde hårdt til gavn for holdet og klubben, siger Evander, som også glæder sig over, at han var med til at vinde et trofæ i pokalfinalen 2019.

- FC Midtjylland har gjort rigtig meget for mig, og jeg er ikke færdig med at betale tilbage. Det er dét, jeg arbejder benhårdt på hver eneste dag, så det var ikke vanskeligt at underskrive forlængelsen, siger Evander.