11.02.2019, 20:56 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland godt i gang med foråret

Kian Hansen blev matchvinder for gæsterne på Energi Nord Arena i Hjørring

FC Midtjylland indledte mandag aften forårssæsonen i Superligaen højt mod nord mod Vendsyssel FF, og i det, de på de egne egne kalder en moderat kølig vind, endte gæsterne med at vinde 1-0 på Kian Hansens hovedstødsscoring.

Cheftræner Kenneth Andersen måtte til opgøret blandt andre se bort fra Ayo Okosun og Gustav Wikheim, mens der i startopstillingen var fundet plads til Rilwan Hassan og Evander lige bag Paul Onuachu.

Det var dog målmand Jesper Hansen, som først kom i aktion for alvor, og det gjorde han allerede i første spilminut, da han klarede en ellers stor Vendsyssel-chance.

1543 tilskuere var på plads på Energi Nord Arena i Hjørring, og de blev ikke just badet i underholdning inden pausen.

Der skulle da også en standardsituation til for at fremtvinge kampens første scoring, og fadder til målet var ikke overraskende Jakob Poulsen, som med en præcis hjørnesparksbold fandt Kian Hansen.

Han headede knastørt FC Midtjylland i front efter 24 minutter, og blot seks minutter senere havde Paul Onuachu en stor mulighed for at øge til 2-0, men den lange angriber blev tacklet i sidste øjeblik.

I anden halvleg var Rilwan Hassan manden, som fik en stor chance for at bringe FC Midtjylland foran med 2-0 efter en times spil, men han sparkede Paul Onuachus fine aflevering fladt forbi den fjerneste stolpe.

Ellers blev de sidste 45 minutter også præget af lige ved og næsten - de store og åbne chancer udeblev - og FC Midtjyllands defensiv med Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og målscorer Kian Hansen havde fin succes med at afvise Vendsyssel FF's offensiv.

Med en smal 1-0 føring blev det selvfølgelig hektisk i slutfasen, men FC Midtjylland sikrede sig en vigtig sejr og tre point, og dermed blev afstanden til FC København igen minimeret til tre point.

Det var ikke kønt hele tiden, men det var godt. Og koldt.