31.01.2020, 19:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland henter Dion Cools i Club Brügge

Den 23-årige back har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2023

FC Midtjylland forstærker sin defensiv markant.

Det sker med tilgangen af 23-årige Dion Cools, og backen kommer til Midtjylland fra den belgiske storklub Club Brügge.

Han har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2023, og det er en tilgang, som glæder FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

- Vi får en meget dygtig spiller, som skærper konkurrencesituationen på en position, hvor vi i Joel Andersson allerede har en rigtig stærk spiller. Vi er stolte af, at vi skaber konkurrence på pladsen med en spiller, der rummer masser af kvalitet og et så stort potentiale som Dion Cools, siger Svend Graversen.

Dion Cools er født i Kuching i Malaysia, men han har fået det meste af sin fodboldopvækst i OH Leuven i Belgien, hvorfra han skiftede til Club Brügge i sommeren 2015.

Siden er det blevet til 106 kampe i den belgiske Jupiler League samt kampe i Champions League og Europa League, så det er en spiller med international erfaring, der kommer til FC Midtjylland.

- Dion Cools er en fysisk stærk spiller, som er god på bolden, og han er afgjort en spiller, som øger konkurrencen på en position, hvor Joel er førstevalg lige nu. For FC Midtjylland er det en virkelig stærk signing, siger Svend Graversen.

Det er ikke kun på klubplan, Dion Cools har gjort sig bemærket i Belgien, for han var blandt andet en del af Belgiens trup til det seneste U21-EM, og i alt står han noteret for 28 ungdomslandskampe for Belgien.

- Jeg har talt en del med Alexander Scholz, som jeg spillede sammen med i Club Brügge, og han sagde kun gode ting om FC Midtjylland.

Jeg håber, jeg kan være med til at skaffe mesterskabet til klubben i denne sæson, siger Dion Cools.

Han gennemgik i løbet af fredagen det obligatoriske lægetjek uden problemer, og derefter blev kontrakten underskrevet.

- Jeg vil beskrive mig selv som en moderne forsvarsspiller, og i første omgang fokuserer jeg på at integrere mig i truppen og møde mine nye holdkammerater. Det glæder jeg mig meget til, fortæller Dion Cools, som var i selskab med sin mor, kæreste og to agenter, da han for første gang stiftede bekendtskab med sin nye klub.

Første opgave for Dion Cools bliver den kommende træningslejr, hvor han får god mulighed for at lære både trup og stab at kende.

Welkom, Dion Cools.