02.07.2018, 17:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland henter endnu en forstærkning i Sverige

Den svenske U21-landsholdsprofil Joel Andersson har underskrevet en femårig aftale med de danske mestre

Siden salget af Andreas Poulsen til Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach har FC Midtjylland søgt en erstatning for den unge venstre back, og han er nu fundet.

21-årige Joel Andersson fra Allsvenskan-klubben BK Häcken skifter til FC Midtjylland, hvor han har underskrevet en femårig kontrakt.

- Det er ikke let at finde en venstre back i dag – slet ikke med det niveau vi efterspørger, men Joel er en spiller, som lever op til vores høje krav. Han er en teknisk stærk spiller med god fart, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Joel Andersson er scoutet og indkøbt som venstre back, en position han også har spillet hos BK Häcken og senest på det svenske U21-landshold. Han er en spiller, som sparker lige godt med begge ben, og derfor kan Joel Andersson også dække andre pladser, hvis der opstår behov for det.

- Vi får en ny venstre back med store, offensive kompetencer, som han gerne udnytter langt fremme på banen, og selv om han fysisk ikke hører til blandt de største, besidder han ligeledes fine defensive kompetencer, forklarer Svend Graversen, som glæder sig til at få den zoneforsvarsuddannede svensker ind i Superligatruppen.

Joel Andersson har netop bestået det obligatoriske lægetjek, og derfor tiltræder han straks hos FC Midtjylland. 

- FC Midtjylland er en klub med gode forudsætninger og de prioriterer de unge. Jeg har hørt fra flere svenske spillere, at Midtjylland er et godt sted, så det bliver spændende at fortsætte min karriere her. Jeg glæder mig til at komme i gang, slutter svenskeren, der ligeledes ser frem til at møde sine nye holdkammerater og klubbens fans. 

Fakta
Joel Andersson
Position på banen er venstre back
Født den 11. november 1996 (21 år)
Hans tvillingbror Adam spiller på midtbanen hos BK Häcken
Joel Andersson har optrådt på samtlige svenske ungdomslandshold
I begyndelsen af 2018 fik han debut på Sveriges A-landshold
Han har tidligere spillet for Västra Frölunda
Han skiftede til BK Häcken som 16-årig
Her debuterede han i 2015 foran 30.000 tilskuere i en kamp mod Hammarby

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her