13.06.2018, 11:00 | Af: Mads Jakobsen | Foto: Getty Images

FC Midtjylland henter et særsyn i dansk fodbold

Søren Reese fortsætter karrieren på Heden. Han sendes på græs i AC Horsens i den kommende sæson

24-årige Søren Reese er en fodboldspiller, som ikke brugte alfarvej på sin vej mod toppen af dansk fodbold.

Fodboldopvæksten foregik ikke i talentafdelingen i en af landets store klubber – men derimod i Ingstrup SF i det vestlige Vendsyssel – og i en alder af 16 år skiftede han til naboklubben Blokhus FC, som i 2013 blev til Jammerbugt FC, hvor han få måneder efter sin ankomst fra Ingstrup SF debuterede i 2. division for nordjyderne.

I 2015 hentede Viborg FF ham til klubben som defensiv gardering i Superligaen, men hurtigt spillede Søren sig ind på holdet, og siden udviklede han sig til en profil i domkirkebyen.

Nu tager venstrebensspilleren endnu et skridt opad i karrieren, da han har underskrevet en femårig kontrakt med de danske mestre FC Midtjylland, som i første omgang udlejer ham til Superligaklubben AC Horsens.

- Søren er en duelstærk spiller, særligt i hovedspillet, og han er en type, som forsvarer frem i banen, hvilket altid sker med stort mod, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

Det er langt fra første gang, FC Midtjylland køber eller udvikler spillere med stort potentiale og udlejer dem, Mads Døhr Thychosen og Alexander Munksgaard er begge gode eksempler, og i AC Horsens udskifter Søren 1. divisionsfodbold med Superligaen. Samtidig har AC Horsens-cheftræner Bo Henriksen mange gange vist sig som en særdeles dygtig talentudvikler.

- Nu får Søren mulighed for at udvikle sig yderligere i spillet med bolden på øverste niveau, og han har vist evnen til hele tiden at lægge på sit i forvejen høje niveau, siger Svend Graversen, og støtter dermed tanken om, at Søren Reese med tiden skal gøre en forskel på FC Midtjyllands mesterhold.

Det håber Søren Reese også på, men han glæder sig i første omgang til at spille Superligafodbold i AC Horsens under en passioneret træner som Bo Henriksen.

- Jeg er fascineret af Bo’s tilgang til fodbold, og jeg er sikker på, jeg kan udvikle mig under ham. Der er en klar plan for min udvikling, og det er positivt, siger Søren Reese, der ser frem til de ting, han skal arbejde med i AC Horsens.

- FC Midtjylland har vist, at de ikke er bange for at give spillere chancen - senest blev Mads Døhr hentet hjem fra Horsens – og Bubacarr er et andet godt eksempel, siger Søren Reese.

Fakta
Navn: Søren Reese
Født: 29. juli 1993 (24 år)
Fødselssted: Ingstrup
Tidligere klubber: Ingstrup SF, Blokhus/Jammerbugt, Viborg FF
Position på banen: Forsvar
Kontraktlængde: Fem år

Yderligere oplysninger
Sportschef Svend Graversen, 25 60 00 40

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her