05.07.2019, 11:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland henter landsholdsangriber

23-årige Sory Kaba har underskrevet en femårig kontrakt, og landsholdsspilleren fra Guinea skifter fra den franske klub Dijon FCO

FC Midtjyllands nye angriber er stor, stærk og atletisk.

Sory Kaba er navnet, og den 23-årige landsholdsspiller fra Guinea skifter den franske Ligue 1 og Dijon FCO ud med Midtjylland og 3F Superliga.

Lige nu er han med Guineas landshold, som søndag spiller ottendedelsfinale ved Africa Cup of Nations i Egypten, hvor Guinea møder Algeriet.
Angriberen har været med i Guineas startopstilling i alle tre puljekampe, og han scorede i åbningskampen mod Madagaskar.

- Sory er en angriber, som er meget kompetent fysisk, og så kan han både spille med en makker i front samt alene, hvis opstillingen kræver det, fortæller FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Det er en spiller, som FC Midtjylland har fulgt tæt længe, og nu er der endelig udsigt til, at han skal indtage MCH Arena.

- Vi får en spiller, som er teknisk dygtig med ryggen mod modstandernes mål, og nok så vigtigt er han i stand til at true modstandernes bagrum med sine løb i dybden. Endelig er han via sin størrelse stærk i luftspillet, siger Svend Graversen, som ydermere beskriver Sory Kaba som en ihærdig presspiller.

FC Midtjylland-angriberen er født i Conakry i Guinea, men i en tidlig alder rejste han til Spanien for at prøve fodboldlykken, og via Frankrig er rejsen nu nået til Danmark.

- Vi skal forløse Sorys enorme potentiale, og heldigvis får vi en spiller, som har et godt mindset og store personlige egenskaber, siger FC Midtjyllands sportschef.

For Sory Kaba handler det lige nu om Africa Cup of Nations, og han er i gang med de vigtige forberedelser til søndagens ottendedelsfinale mod Algeriet, men han havde dog tid til at sætte lidt ord på sit skifte til FC Midtjylland.

- Jeg har kun hørt gode ting om klubben, og det blev bekræftet via de snakke, der har været med FC Midtjylland. Jeg mærkede hurtigt, at det var en klub, jeg gerne vil repræsentere, siger Sory Kaba, som erkender, at han ellers ikke har det store kendskab til Danmark og 3F Superliga.

Når han bliver bedt om at beskrive sig selv som spiller, tøver han en smule, for det er han egentlig ikke så meget for.

- Det er ikke for at være uhøflig, men jeg er ikke så meget for at snakke om den slags – jeg vil hellere vise på banen, hvad jeg kan. Jeg elsker fodbold, og det har jeg gjort hele mit liv, så jeg ser frem til at komme til FC Midtjylland og vise det, siger landsholdsangriberen.

Indtil nu har han spillet sin fodbold i Guinea, Spanien og Frankrig, så han er vant til europæisk fodbold, men til gengæld bliver der tale om et første møde med det nordiske klima.

- Det bliver ikke noget problem, siger han grinende og tilføjer:

- Vejret er ligegyldigt, så længe jeg får lov til at spille fodbold. Det gør mig glad, og jeg nyder spillet hver eneste dag, så det handler vel bare om at klæde sig på efter vejret, lyder det afslappet fra FC Midtjyllands nye angriber.

Fakta
Sory Kaba
Født: 28. juli 1995 (23 år)
Fødselssted: Conakry i Guinea
Højde: 190 cm
Klubkarriere: Alcobendas, Elche B, Elche, Dijon FCO
Landsholdskarriere: Ni A-landskampe for Guinea
Landsholdsdebut: 7. oktober 2017