04.11.2019, 09:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland henter Lasse Vibe

Den 32-årige angriber har underskrevet en kontrakt gældende fra januar 2020 til sommeren 2021

Han fik sin fodboldopvækst i AGF, og via FC Fyn, FC Vestsjælland og Sønderjyske blev han i sommeren 2013 solgt til den svenske storklub IFK Gøteborg.

Herfra gik turen to år senere videre til Brentford FC, og efter et ophold hos CC Yatai i Kina kom han i foråret tilbage til IFK Gøteborg i Allsvenskan.

Det slutter dog til januar 2020, hvor 32-årige Lasse Vibe skifter til FC Midtjylland, som han har underskrevet en kontrakt med gældende frem til sommeren 2021.

- Vi er meget glade for, at Lasse bliver en del af vores klub. Han er en stor personlighed, både på og uden for banen, og han bliver med sin rutine en væsentlig og vigtig støtte for vores mange unge spillere, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

I mere end to år optrådte Lasse Vibe for Brentford FC, som i lighed med FC Midtjylland er ejet af Matthew Benham, og den forbindelse har naturligvis spillet en rolle i forhold til det kommende samarbejde.

- Lasse kan med sine mange kampe i forskellige lande være med til at skabe ro omkring unge og mere urutinerede spillere i vores trup, og han kan være foregangsmand i forhold til at vise, hvad der kræves i et topprofessionelt miljø, siger Svend Graversen, som ser frem til at få endnu en dimension ind på holdet.

- Lasse har en fantastisk scoringsrekord gennem sin karriere, og hans dybe løb og bevægelser i feltet vil pynte på ethvert hold. Som angriber er han en anden type end Junior Brumado og Sory Kaba, og det giver trænerne flere facetter i forhold til angrebsspillet.

Lørdag blev Lasse Vibe hyldet på Gamla Ullevi i Gøteborg, da IFK-mandskabet sluttede sæsonen af med at vinde hele 7-1 over Östersunds FK, og selv om han i to omgange har befundet sig fantastisk godt i den traditionsrige, svenske klub, ser han frem til at vende hjem til Danmark sammen med familien.

- Da jeg hørte om FC Midtjyllands interesse, var det uden konkurrence min prioritet nummer et. Det er en klub, der gør tingene anderledes, hvilket jeg godt kan lide. Sådan har jeg det også med frækheden i udmeldingerne – klubber, som stikker lidt ud, har altid tiltalt mig, siger Lasse Vibe.

Efter syv år i udlandet ser han frem til at blive en del af en klub, som har udviklet sig fantastisk flot over de senere år, som han siger.

- Jeg kender jo lidt til filosofien bag det hele fra min tid i Brentford FC, og jeg glæder mig til at bidrage til den fortsatte udvikling af FC Midtjylland. Jeg har spillet mange kampe i flere forskellige lande, en rutine jeg tager med mig ind i klubben, og det kan da godt være, jeg ikke er helt så hurtig, som sidst jeg spillede i Danmark, men jeg kan altså stadig flytte benene hurtigt, siger han med et smil, og tilføjer, at timing og rutine også har afgørende betydning i den sammenhæng.

Han udtrykker stor respekt for det arbejde, der er lavet i FC Midtjylland, og han glæder sig til at blive en del af klubben.

Velkommen til FC Midtjylland, Lasse – vi glæder os til, at du bliver en del af FCM-familien.

FAKTA
Lasse Vibe
Alder: 32 år
Tidligere klubber: AGF, FC Fyn, FC Vestsjælland, Sønderjyske, IFK Gøteborg, Brentford FC, CC Yatai, IFK Gøteborg
Landshold: 11 A-landskampe for Danmark