16.01.2018, 09:15 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland henter Sviatchenko hjem

FC Midtjylland og Erik Sviatchenko er blevet enige om et lejeophold i det midtjyske, der strækker sig til sommeren 2018

Erik Sviatchenko vender hjem til heden og forstærker den midtjyske trup i foråret på en lejeaftale med udløb i sommeren 2018. 

Det er ikke hvem som helst, FC Midtjylland henter hjem til heden. Der er derfor stor stolthed at spore ved aftalen, der giver Sviatchenko en halvsæson i ulveklubben.

- Det er en klubmand, der har været i FC Midtjylland i hele ni år, hvor han har taget hele rejsen fra Akademiet til superligaholdet. Ikke mindst er det en spiller, der har været med til at vinde det danske mesterskab med klubben. Han er indbegrebet af de værdier, FC Midtjylland står for, udtaler sportschef Svend Graversen.

Hovedpersonen selv lægger da heller ikke skjul på det helt særlige forhold, han har til klubben.

- Jeg vidste, jeg skulle finde en ny klub, og jeg har haft flere muligheder. Da jeg skulle vælge, var jeg dog ikke i tvivl om, at jeg ville tilbage det midtjyske – min hjerteklub, min ungdomsklub. Det er et virkelig spændende projekt, og jeg glæder mig helt vildt til at spille med om det danske mesterskab, lyder det fra Erik Sviatchenko. 

Et spændende forår

De afgørende kampe i Alka Superligaen står for døren og med et forrygende efterår, er FC Midtjylland med i kampen om guldet.

Erik Sviatchenko beretter, hvordan han med stor begejstring har fulgt ulvene tæt fra det skotske.

- Jeg har fulgt holdet uge for uge, og nu har jeg fået en unik mulighed for at hjælpe holdet og blive en del af et meget vigtigt forår. Drengene har spillet et stærkt efterår, og jeg glæder mig til at gå ind og bidrage med de styrker, jeg nu engang besidder. Jeg er blevet ældre og mere erfaren, og jeg har derved udviklet mig til en bedre fodboldspiller, uddyber midtstopperen. 

Svend Graversen er ikke i tvivl om, hvad Sviatchenko vil kunne bidrage med til holdet og topstriden i Alka Superligaen.

- Vi fik mulighed for at hente Erik hjem i den her halvsæson, hvor vi har meldt os ind i kampen om det danske mesterskab via et flot efterår. Erik har stået i mesterskabskampen tidligere, og den rutine kan vi drage nytte af. Vi ved, hvad Erik står for som fodboldspiller, og de fodboldmæssige og menneskelige egenskaber han besidder, er vi glade for at kunne trække på, fortæller Svend Graversen. 

Graversen uddyber, at han kan mærke, at Erik har hjertet på det rette sted, og at motivationen er stor.

- Erik brænder for projektet og for at komme hjem og give den alt, hvad den kan trække i det næste halve år, understreger Svend Graversen.

For den 26-årige forsvarsspiller bliver det ligeledes et gensyn med de midtjyske fans.

- Jeg er enormt stolt over at få mulighed for at repræsentere klubben igen og ser det som en mulighed for atter at vise mig frem for de midtjyske fans, som jeg altid har været enormt begejstret for, afslutter Erik Sviatchenko. 

Erik Sviatchenko rejser med resten af FC Midtjylland-truppen til Kaiserslautern, hvor holdet møder 1.FC Kaiserslautern onsdag aften med kampstart klokken 18:30. Der er således mulighed for, at den garvede forsvarsspiller kan gøre comeback med ulvelogoet på brystet.