12.07.2019, 21:16 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland indledte sæsonen med sejr

Evander stod for det sublime oplæg, Mikael Anderson gjorde det færdigt, og dermed endte sæsonpremieren med 1-0 over Esbjerg fB

FC Midtjylland indledte fredag aften sæsonen i 3F Superliga, og det skete med en hjemmekamp på MCH Arena mod sidste sæsons bronzevindere fra Esbjerg fB.

Opgøret så længe ud til at ende uden scoringer, men kort før afslutningen foldede Evander sig ud med en forrygende dribletur, og den flade tværpasning endte foran indskiftede Mikael Anderson, som sparkede sæsonens første tre point hjem til heden foran 7310 tilskuere.

Værterne indledte sæsonpremieren med en artig overraskelse i startopstillingen, da anfører Jakob Poulsen tog plads på udskiftningsbænken, mens Ayo Okusun dannede en central midtbane sammen med Frank Onyeka og Evander, og derudover var der debut til brasilianske Paulinho som venstre back.

I de første godt 45 minutter gav det FCM-mandskabet et klart overtag, og der var også små muligheder til Paulinho, Gustav Wikheim og Erik Sviatchenko, mens Junior Brumado lige inden pausen havde to store hovedstødschancer - den ene headede han over, den anden tog Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg sig af. 

Efter pausen indledte gæsterne stærkt - først headede Erik Sviatchenko hårdt presset bolden på egen overligger, og få minutter senere havde sydvestjyderne bolden i nettet, men dommer Anders Poulsen annullerede korrekt scoringen for hands.

Hjemmeholdet nåede aldrig samme niveau som i de første 45 minutter, og der var heller ikke de store, åbne målchancer på MCH Arena i anden halvleg, men lidt brasiliansk magi krydret med Mikael Andersons kølige afslutning reddede det hele for værterne.

FC Midtjylland indleder med en 1-0 sejr i sæsonen 2019/20, og næste opgave er endnu en hjemmekamp, når FC Nordsjælland kommer på besøg søndag den 21. juli.