06.06.2020, 09:33 | Af: | Foto: Getty Images

FC Midtjylland jagter revanche i Farum

Målmand Jesper Hansen forudser et tændt midtjysk mandskab, der er klar til at gå efter de tre point imod et hjemmehold, der jagter bronzemedaljer

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom og er det senest skud på stammen af "Fan til Fan"-konceptet. 

Ulrik har været fan af FC Midtjylland siden begyndelsen i 1999 og har mesterskaberne i 2015 og 2018, samt pokaltriumfen i 2019 som de bedste personlige minder. Han mindes sejren over Manchester United i Europa League, som en af de største oplevelser på MCH Arena.

Når FC Midtjylland søndag eftermiddag kl. 17.00 går på banen mod FC Nordsjælland på Right To Dream Park i Farum, så er det med et ønske om at få revanche for nederlaget hjemme mod AC Horsens i seneste spillerunde. 

Nederlaget hjemme i Herning imod AC Horsens i seneste spillerunde skal revancheres når Grundspillet i 3F Superligaen afsluttes søndag eftermiddag. Her skal midtjyderne op imod et formstærkt FC Nordsjælland, der i seneste runde vandt med 2-0 på udebane over Silkeborg IF. Dermed er hjemmeholdet fra Farum placeret på en foreløbig 5. plads i 3F Superligaen, hvilket sikrer en plads i Mesterskabsslutspillet for fjerde gang ud af fire mulige. En bedrift der vidner om de kvaliteter som nordsjællænderne besidder hvis man spørger FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen, der har en succesfuld fortid hos netop søndagens værter. 

- De er dygtige til at bruge de unge spillere. De to klubber minder en del om hinanden, men FC Nordsjælland har et andet koncept og det gør de godt, siger Jesper Hansen, der fik sin førsteholdsdebut for FC Nordsjælland tilbage i 2008.

Alligevel er der ligheder imellem de to klubber, der søndag tørner sammen. Ifølge Jesper Hansen, der spillede for FC Nordsjælland frem til 2013 og blandt andet vandt det danske mesterskab med klubben i 2012 er begge klubber gennemsyret af en rød tråd. Dette kommer f.eks. til udtryk, når man kigger på to tidligere midtjyder der nu huserer for værtsmandskabet. 

- Hvis man kigger på Kian Hansen og Mads Døhr Thychosen, så er det tydeligt at man hurtigt lærer at spille for FC Nordsjælland. Det er gennemsyret af den udvikling der går helt nede fra ungdomsrækkerne. Det ser man også når de sælger en profil og erstatter ham med en akademispiller, som alle har lært at kende efter få spillerunder. Alle ved hvordan de skal spille på holdet. Og på den måde minder de meget om os selv, vurderer Jesper Hansen, der dog mener at FC Midtjylland er en større klub vurderet på økonomien og de seneste sportslige resultater.  

Pres inden kampen 
FC Midtjylland har statistikken på sin side inden opgøret fløjtes i gang i Nordsjælland. Hjemmeholdet har således ikke vundet over gæsterne siden marts 2016. Faktisk har Jesper Hansen og co. ikke tabt i de seneste elleve indbyrdes opgør.  Og oven i den fornemme statistik kan man tilføje, at FC Midtjylland er utroligt godt kørende på udebane, hvor de har vundet 11 ud af de seneste 12 kampe. Eneste misser i statistikken var det målløse opgør i Telia Parken i efteråret, hvor midtjyderne burde have vundet vurderet på spil og chancer. I det omvendte opgør tilbage i juli måned vandt FC Midtjylland med 2-1 hjemme på MCH Arena, i et opgør hvor gæsterne ellers fik bragt sig tidligt i front. 

Den danske landsholdskeeper er da heller ikke i tvivl om, at gæsterne fra det midtjyske er favoritter inden opgøret. Han erkender imidlertid, at gæsterne er kommet lidt under pres efter den resultatmæssigt dårlige kamp imod AC Horsens, der mindskede FC Midtjyllands forspring i toppen af 3F Superligaen til ni point, da FC København fik hentet tre point imod Lyngby. Derfor hæfter Jesper Hansen sig også ved holdets forberedelser og revanchelyst inden opgøret i Nordsjælland. 

- Vi skal gøre det meget bedre end vi gjorde imod Horsens, og det glæder vi os sindssygt meget til. Der er lagt en god plan og hvis vi lykkes med den, så kan det blive fornuftigt, siger Jesper Hansen, der anerkender at de manglende tilskuere på MCH Arena ikke var en fordel for hjemmeholdet i mandagens nederlag til AC Horsens. 

- På udebane bliver betydningen af de manglende tilskuere mindre og det håber jeg at vi kan udnytte til vores fordel imod FC Nordsjælland siger målmanden, der dog generelt savner stemningen fra tilskuerne på et stadion. Han er derfor positiv overfor muligheden for at få et begrænset antal tilskuere på stadion til Mesterskabsslutspillet. 

Ikke den sidste kontrakt 
Jesper Hansen forlængede i begyndelsen af marts sin kontrakt med FC Midtjylland, så den nu løber til 2022. Det valg er han utroligt glad for, da det var det han og familien helst ville. Han har dog i længere tid gjort sig tanker om hvad han gerne vil bruge tiden efter den aktive karriere på. 

- Jeg vil gerne uddanne mig sideløbende, så jeg har noget at falde tilbage på om fem, seks eller otte år, når kroppen ikke kan mere. Det er jeg gået i gang med nu, siger Hansen, der er i gang med to forskellige uddannelser i øjeblikket. 

- Jeg er ved at afslutte min B-Licens og tænker at jeg gerne vil være målmandstræner og samtidigt læse jeg ledelse i Aarhus siger Hansen, der dog ikke helt er færdig med sin aktive karriere endnu. 

- Jeg vil gerne fortsætte karrieren i længere tid end de to år der er på min kontrakt nu. Og jeg vil også gerne fortsætte i FC Midtjylland fortæller den sikre sidste skanse, inden han udtrykker det helt store kortsigtede mål for karrieren. 

- Først vil jeg vinde mit tredje danske mesterskab og så vil jeg gerne have sparket døren ind til et europæisk gruppespil, siger Jesper Hansen, der tidligere har været i Champions League med FC Nordsjælland. 

For at målet om europæisk fodbold på MCH Arena kan blive opfyldt, er der dog et mesterskab, der skal i hus først. Vejen til guldmedaljerne går over Right To Dream Park i Farum. 

Kampen bliver sat i gang kl. 17.00.  Vi håber, at Jesper Hansen holder buret rent for 14. gang i denne Superliga-sæson, og dermed noterer sit clean sheet nummer 100 i landets bedste række. 

Rigtig god kamp.