13.06.2018, 09:00 | Af: Mads Jakobsen | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland køber og udlejer stortalent

Sammy Skytte skifter til FC Midtjylland på en femårig kontrakt, men trækker i næste sæson den gule Horsens-trøje over hovedet

FC Midtjylland har i klubbens snart 20-årige historie altid haft et godt øje til spillere med et stort, uforløst potentiale, og sådan er det fortsat.

Seneste eksempel er 21-årige Sammy Skytte, der har underskrevet en femårig kontrakt med de danske mestre, som i første omgang udlejer midtbanespilleren til Superliga-kollegaerne i AC Horsens.

- Sammy er en dygtig midtbanespiller, som arbejder hårdt, og han gør det med en veludviklet defensiv ansvarlighed, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

For FC Midtjylland er det vigtigt at se på potentialet hos den enkelte spiller, og derefter vurdere hvilken vej det er bedst at vælge, så den pågældende spiller tager næste skridt i karrieren. For nogle spillere er udlejning den optimale løsning, og i AC Horsens får Sammy gode muligheder for at udvikle sig yderligere på øverste hylde i dansk klubfodbold.

- Både fysisk og teknisk er Sammy en spiller med et stort potentiale, og han har allerede bevist sig i Superligaen for Silkeborg IF. Det er afgjort en spiller, vi forventer at få stor gavn af på MCH Arena i fremtiden, siger Svend Graversen.

Hovedpersonen selv var ikke i tvivl, da han stiftede bekendtskab med interessen fra FC Midtjylland, som han beskriver som en stor klub med en god vinderkultur

- Derudover er det en klub, som værner om sine spillere og sørger for videresalg, når spillerne er klar til næste skridt i karrieren, så for mig er det et rigtig godt match, siger Sammy Skytte, der har det fint med lejeaftalen med AC Horsens for resten af den kommende sæson.

- Horsens gjorde det flot i den forgangne sæson, og jeg er en stor beundrer af Bo Henriksen som træner, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham. Derudover gavner det mig at få endnu flere Superligakampe og mere erfaring på mit cv, så jeg står endnu stærkere, når jeg vender tilbage til FC Midtjylland, siger Sammy Skytte.

Fakta
Navn: Sammy Skytte
Født: 20. februar 1997 (21 år)
Fødselssted: Silkeborg
Position på banen: Midtbanespiller
Kontraktlængde: Fem år
Landshold: 13 U-landskampe
Bonusinfo: Sammy Skyttes fætter er den amerikanske fodboldspiller Andreas Knappe, der lige nu er hos Denver Broncos

Yderligere oplysninger
Sportschef Svend Graversen, 25 60 00 40 

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her