05.10.2018, 13:32 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland midt i Thy

To Superligaspillere og to unge spillere fra akademiet trænede i løbet af ugen 55 børn fra Koldby-Hørdum IF

Engang var Koldby-Hørdum IF AaB-land, og det skyldtes ikke mindst elinstallatør Facius's søn. Calle Facius indledte nemlig sin lange karriere på midtbanen hos AaB, men i dag er der ikke mange AaB-trøjer i Koldby Idrætspark. 

Det blev bevist torsdag sidst på eftermiddag, hvor FC Midtjyllands Alexander Scholz og Jens-Lys Cajuste i fællesskab med akademispillerne Elias Olafsson og Anders Kaiser fik ansvaret for 55 fodboldglade børn.

Det var et led i et arrangement, hvor FC Midtjylland sender sine Superliga- og akademispillere ud til udvalgte samarbejdsklubber, og børnene havde utvivlsomt glædet sig til mødet med idolerne fra det midtjyske.

- Vi har været til en kamp på jeres hjemmebane, afslørede en af de små drenge, da FCM-spillerne ankom, og drengen havde lige en tilføjelse:

- Og der brændte i straffespark.

Alexander Scholz forklarede med et smil på læberne, at anfører Jakob Poulsen normalvis er stensikker, når han sparker straffespark for FC Midtjylland, og så fulgte de mange børn ellers i hælene på de fire FCM-spillere ned til fælles holdfoto inden træningen.

Engagementet var stort hos spillerne, som nød at få opmærksomhed fra så fine navne, og specielt imponerede flere af pigespillerne, hvilket måske forklarer, hvorfor Koldby-Hørdum IF har et pigehold, som ikke har tabt i to sæsoner.

Efter træningen var der autografskrivning og tid til fotografering samt selfies, og derudover fik alle spillerne en billet til en Superliga-hjemmekamp på MCH Arena.

Det var på alle måder en god oplevelse på en fin bane, og det var rart for FCM-spillerne ved selvsyn at konstatere, at selv midt i Thy findes der stor opbakning til FC Midtjylland.

Tusind tak til Koldby-Hørdum IF for et flot arrangement, og også tak til de øvrige værtsklubber, som denne gang var Sydmors IF, Morsø FC, Borbjerg GU, Vinding UIF, ØAB 86 Ørnhøj, Sunds IF, Hammerum IF, Alhedens IF, Bording IF, Brande IF, Billund IF, Grindsted GIF og Grønbjerg/Langelund IF.