24.08.2019, 08:50 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland mod velkendte ansigter

Sønderjyskes cheftræner Glen Riddersholm glæder sig til endnu et møde med sin tidligere klub

Når FC Midtjylland søndag eftermiddag løber ind på Sydbank Park i Haderslev for at møde Sønderjyske i 3F Superligaen, bliver det et møde med flere velkendte ansigter.

På sidelinjen står FC Midtjyllands tidligere cheftræner Glen Riddersholm, nu i spidsen for sønderjyderne, og på banen optræder blandt andre Patrick Banggaard, Mads Albæk og Rilwan Hassan, som alle har en fortid hos søndagens gæster.

- Selvfølgelig glæder vi os, det er altid specielt at tage imod FC Midtjylland, og for os bliver det en glimrende test i forhold til at vurdere, hvor langt vi er kommet i den proces, vi har sat i gang. Vi mødte FCK for nylig, og nu kommer den anden store klub i Danmark - jeg håber, vi får at se, at vi lærte noget af kampen mod FCK, siger Glen Riddersholm.

Han er dog ikke begejstret for udviklingen med trænerskiftet hos søndagens gæster, for det gør forberedelserne sværere for Sønderjyske-mandskabet, vurderer Glen Riddersholm.

- Vi ved ikke, hvad de kommer med af spillere, skifter de formation og så videre. Det trænerskifte kunne de godt have udsat til på mandag, siger Glen Riddersholm grinende.

FC Midtjyllands nye cheftræner Brian Priske har været assistent for Glen Riddersholm i FC Midtjylland, og det giver søndagens opgør endnu en ingrediens.

- Jeg fik jo Priske til at stoppe med at spille fodbold, så han kunne komme til FC Midtjylland som assistent. Det bliver sjovt og spændende, at vi nu møder hinanden som cheftræner for hver sin klub.

Glen Riddersholm forudser, at Sønderjyske-spillerne får to primære opgaver mod FC Midtjylland - dels skal gæsternes defensive organisation brydes op, og derudover skal værterne dæmme op for FC Midtjyllands individuelle kvaliteter i offensiven.

Til det formål råder han blandt andre over Patrik Banggaard, Mads Albæk og Rilwan Hassan, en trio som har spillet for FC Midtjylland, og de er med til at føre et mere boldbesiddende og offensivt udtryk ud i verden hos sønderjyderne.

- Vi vil integrere en ny mentalitet, hvor vi ikke nødvendigvis indtager underdog-rollen hele tiden, men det tager tid, og vi skal kunne tiltrække spillere, som kan løfte kulturen og spillestilen. Det medvirker Banggaard, Mads og Rilwan fint til, siger Glen Riddersholm, som ved, hvordan det er at møde sin tidligere klub.

- Jeg har jo prøvet det før, men så vidt jeg ved, er det første gang, de tre nævnte spillere skal møde FC Midtjylland, og jeg kan kun gisne om, hvordan de reagerer. Selvfølgelig er der en mental ting i det, men jeg håber, den bliver positiv for os. Det bliver en speciel kamp for Banggaard, Mads og Rilwan, men jeg håber, de går ud og, undskyld sproget, splitter FC Midtjylland ad, siger Glen Riddersholm.

Opgøret på Sydbank Park i Haderslev fløjtes i gang søndag klokken 16.00.