28.03.2019, 11:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland og Kristian Bach Bak forlænger aftalen

Assistenttræneren har underskrevet en ny femårig aftale, og det er et udtryk for, at parterne vil hinanden, forklarer han

En passioneret kriger har netop forlænget sin aftale med FC Midtjylland.

Assistenttræner Kristian Bach Bak har underskrevet en kontrakt, som binder ham og FC Midtjylland sammen de næste fem år, og den lange kontrakt er kun et udtryk for én ting:

- Vi vil gerne hinanden, som han siger.

36-årige Kristian Back Bak kom som aktiv ungdomsspiller til Ikast fS fra Kibæk IF, og bortset fra et udlandsophold i hollandske Heerenveen, har han været en del af FC Midtjylland lige siden.

- Jeg har det fantastisk i klubben, og jeg er fuldstændig afklaret omkring min rolle. Samarbejdet fungerer perfekt, og det ændrede sig overhovedet ikke, da Kenneth Andersen afløste Jess Thorup som cheftræner. Jeg er meget glad for min nye aftale, og jeg er meget ydmyg over for mit virke i FC Midtjylland. Det er virkelig et fedt sted, siger Kristian Bach Bak.

Han tilføjer, at de samme følelser går igen i resten af familien, hos hans kone Diana og parrets sønner Otto og Karl Konrad, og Kristian Bach Bak har et bud på, hvorfor han og FC Midtjylland rimer så godt på hinanden.

- De ting, jeg byder ind med, passer godt til klubben og klubbens værdier, og så har jeg en lang historie med klubben. Mine værdier, menneskelige egenskaber og passion spiller en rolle i min ansættelse her, ingen tvivl om det, men fagligt udvikler jeg mig også hele tiden i et innovativt miljø, siger han og tilføjer smilende, at der fortsat er mange ting, han skal arbejde med i sin rolle som assistenttræner:

- For eksempel at tøjle følelserne i pressede og stressede situationer, og der må jeg sige, at jeg har en god læremester i Kenneth, som jo er indbegrebet af rolighed. Det samme er Brian Priske, så der er gode forudsætninger for at udvikle sig på det område, siger han med et glimt i øjet.

Taktisk føler han også, han har udviklet sig meget siden sin begyndelse på trænergerningen, og blandt andet sidder han ikke længere begravet bag computerskærmen for at lave analysearbejde i timevis.

- I begyndelsen var jeg sikker på, det var det, jeg skulle, men en dag kom Claus Steinlein forbi og sagde: Luk nu den computer. Du skal bare være dig selv, det er det, vi har brug for. Det betød rigtig meget for mig, og den direkte jargon er med til at udvikle mig i den rolle, jeg har i klubben.

Kristian Bach Bak har selvfølgelig fremtidsdrømme med sin trænergerning, og en gang vil han gerne prøve at være cheftræner, men faktisk handler ambitionerne ikke bare om at blive cheftræner.

- Det klart vigtigste for mig er, at jeg arbejder et sted med de rette værdier, og det gør jeg nu. Et sted hvor det hele menneske er i fokus, så mine ambitioner peger mere i retning af værdier og arbejdsmiljø end selve jobfunktionen, slår Kristian Bach Bak fast.

Kristian Bach Baks gener rummer FC Midtjyllands dna, og han kan om nogen gøre det klart for spillerne, hvad der kræves og forventes af en FC Midtjylland-spiller.

Hvilket han ikke tøver med at gøre. Heller ikke i de næste fem år. Heldigvis.

Husk at du kan få fast plads til alle kampe i Mesterskabsspillet fra kun 500,-
Køb Mesterskabspakken her