10.10.2018, 15:57 | Af: | Foto: Anders Witt

FC Midtjylland sælger Jess Thorup til K.A.A. Gent

Mesterskabstræneren har underskrevet en treårig kontrakt med den belgiske storklub, og han ser frem til at prøve sig af på den internationale fodboldscene

Jess Thorup nåede godt tre år som cheftræner i FC Midtjylland, men nu skifter han til belgisk fodbold, hvor han med øjeblikkelig virkning tiltræder som ny cheftræner hos K.A.A. Gent.

- Gent rettede henvendelse til os med henblik på at tilknytte Jess Thorup, og for Jess er det en stor ambition at prøve sig selv af i en udenlandsk liga. Med tanke på den dedikerede og loyale indsats han har leveret for og i FC Midtjylland, ønskede vi selvfølgelig ikke at stå i vejen for ham. Derfor indledte vi forhandlinger med Gent, og disse forhandlinger har nu ført en aftale med sig, siger sportschef Svend Graversen.

Jess Thorup afleverer FC Midtjylland på toppen – klubben er nummer et i Superligaen – og der er mange højdepunkter at tænke tilbage på i Jess’ regeringstid som cheftræner.

Mesterskabet i 2017/18 er et af dem, og et andet er det flotte Europa League-eventyr i 2015/16.

- Jess er et menneske med stor integritet, han blev hurtigt en skattet del af FCM-familien, og jeg vil gerne takke ham for det store arbejde i FC Midtjylland. Han fortjener om nogen den chance, han nu får i Belgien, og vi glæder os meget til at følge ham i K.A.A. Gent i de kommende sæsoner, siger FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein.

For hovedpersonen selv er en stor drøm gået i opfyldelse, og han lægger ikke skjul på, at FC Midtjylland har betydet meget for ham.

- Det har været fantastisk for både min familie og jeg at blive en del af FCM-familien, og mit skifte skal ses som et tilvalg af en drøm og bestemt ikke et fravalg af FC Midtjylland, siger Jess Thorup, som onsdag eftermiddag officielt præsenteres som ny cheftræner hos K.A.A. Gent.

Den nu forhenværende FCM-cheftræner er glad for, at han afleverer midtjyderne på Superligaens førsteplads.

- Men lige så vigtigt er det, at holdet og klubben er i en forfatning, som lover godt for fremtiden. Fundamentet er solidt og godt. Sammen har vi skabt fine resultater, både i Superligaen og med klubbens første gruppespil i Europa League, og det har været fantastisk at få lov til at være en del af det, siger Jess Thorup fra Belgien.

- For mig er det her en stor mulighed, som jeg er stolt af at få, og det er en mulighed, som jeg måske aldrig får igen. Jeg er sikker på, at FC Midtjylland også i mange år fremover vil være en del af den danske fodboldtop, fordi værdierne – fra talentarbejdet op til ejerskabet – er så stærke, som de er, siger Jess Thorup.