25.07.2019, 14:30 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland udlejer islandsk landsholdsmålmand

19-årige Elias Rafn Ólafsson skal i den kommende sæson passe målet hos Aarhus Fremad

Han er nykåret dansk U19-mester, han har vist højt niveau i Youth League, og i den kommende sæson får Aarhus Fremad glæde af 201 centimeters islandsk kvalitet.

FC Midtjylland-målmand Elias Rafn Ólafsson, som også er islandsk U21-landsholdsmålmand, har underskrevet en etårig lejeaftale med 2. divisionsklubben.

- Elias er en målmand, vi har stor tillid til. Han har gjort det fantastisk for os, siden han kom til klubben fra Island, og den udvikling skal nu fortsætte med fast spilletid hos Aarhus Fremad, siger sportschef Svend Graversen.

I sommeren 2018 forlod Elias Rafn Ólafsson islandske Breidablik for at prøve fodboldlykken i Danmark, og han har i samarbejde med målmandstræner Lasse Heinze udviklet sig såvel spillemæssigt som menneskeligt i løbet af det seneste år.

- Det er meningen, at Elias træner tre gange om ugen hos Aarhus Fremad, og derudover træner han her hos os i vores set up, hvor han har et godt og udviklende samarbejde med Lasse Heinze, siger Svend Graversen.

Aarhus Fremad indleder sæsonen den 3. august med en udekamp i Næsby, og derefter følger et lokalbrag i Sydbank Pokalen, hvor Aarhus Fremad i første runde møder Brabrand på hjemmebane.