26.06.2018, 11:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland udlejer tre unge profiler

Nyoprykkede Akademister får chancen i Nordicbet Ligaen

FC Midtjylland udlejer i den kommende sæson tre unge profiler fra sidste sæsons stærke og succesrige U19-mandskab, som sikrede sig det danske mesterskab.

Sebastian Buch Jensen, Victor Torp og Henry Uzochokwu (Uzo) optræder i den kommende sæson hos 1. divisionsklubben FC Fredericia, der har Jonas Dal som cheftræner.

Her bliver trioen, som er årgang 99, blandt andre holdkammerater med Manjrekar James – den canadiske landsholdsspiller som ligeledes er udlejet til FC Fredericia – og derudover kan de se frem til at arbejde sammen med Jonas Dal, der er ny cheftræner hos FC Fredericia.

- Alle tre glæder sig til udfordringen og ser frem til samarbejdet med FC Fredericia og Jonas, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen og tilføjer, at udlejningen skal ses som et led i en overordnet sportslig strategi.

- Vi ønsker at bringe så mange spillere som muligt i spil på et så højt niveau som muligt, og i FC Fredericia får Sebastian, Victor og Uzo en god mulighed for at etablere sig på et stærkt 1. divisionshold. Dermed får de et godt afsæt for at udvikle sig yderligere, siger Svend Gravesen.

Målet er, at de udlejede spillere udvikler sig på en måde, så de på sigt vender tilbage til FC Midtjylland og bliver en del af Superligaholdet.

- Eller en case hvor de bliver så interessante i FC Fredericia, at der i stedet bliver tale om et salg til en anden klub i Danmark eller udlandet, forklarer Svend Graversen.

Sebastian Buch Jensen, Victor Torp og Henry Uzochokwu får deres daglige gang i FC Fredericia, men de bliver boende i området og bevarer dermed den tætte kontakt til miljøet i Ikast.

Fakta

Sebastian Buch Jensen
Født: 28. januar 1999
Tidligere klubber: Stensballe IK og AC Horsens
Position på banen: Angriber

Victor Torp
Født: 30. juli 1999
Tidligere klubber: Lemvig GF
Position på banen: Midtbane

Henry Uzochokwu
Født: 22. januar 1999
Tidligere klubber: FC Ebedei (Nigeria)
Position på banen: Back

Yderligere oplysninger
Svend Graversen, 25 60 00 40