05.09.2018, 13:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FC Midtjylland udviklede mig som spiller og menneske

Mikkel Duelund har trods sin unge alder oplevet meget som fodboldspiller – nu venter et nyt eventyr i Ukraine

Normalt gibber det i de fleste folk, når telefonen ringer midt om natten. Man frygter dårlige nyheder, og da telefonen for nylig ringede hjemme hos Mikkel Duelund i Århus, gibbede det også i den talentfulde midtbanespiller.

Det var nu ikke på grund af frygten for dårlige nyheder – han håbede og troede i stedet på gode nyheder, da han tog telefonen. Og det var præcis, hvad han fik.

21-årige Mikkel Duelund har siden 8-års alderen været dedikeret til fodbold. Han ville være professionel fodboldspiller. Det var det, han arbejdede stenhårdt på hver eneste dag, også gerne med selvtræning, og da telefonen forleden ringede midt om natten, var det en foreløbig kulmination på drømmen.

- Min agent sagde, at jeg skulle sende billeder af vores pas, for tidligt næste morgen skulle min kæreste og jeg flyve til Ukraine, fortæller Mikkel Duelund.

Forhandlingerne med storklubben Dynamo Kiev bevægede sig ind i den sidste og afgørende fase – drømmen om en udlandskarriere var nervepirrende tæt på.

- Det var en spændende og hektisk periode – jeg har to gange prøvet at være tæt på, uden det blev til noget - så jeg glædede mig ikke for tidligt, siger Mikkel Duelund.

Denne gang lykkedes det – han underskrev i selskab med sin kæreste, sin agent og sin advokat kontrakten, og efterfølgende fejrede kvartetten den nye kontrakt med en middag på hotellet i Kiev.

- Da vi kom tilbage til Århus, tog vi på Mackies for at spise, og jeg afleverede en Kiev-trøje, så alt forløb, som det skulle, siger Mikkel Duelund om besøget hos Mackies, som blandt andet er kendt for sin store samling af fodboldtrøjer fra kunder og venner af huset.

Mikkel Duelund erkender, at han havde visse fordomme om Ukraine, men de krakelerede en for en under besøget i forbindelse med kontraktunderskrivelsen.

- Jeg mødte en moderne storby, en velfungerende storklub samt ikke mindst masser af søde, rare og imødekommende mennesker.

Lige nu er Mikkel tilbage i Danmark for at passe sine forpligtelser på U21-landsholdet, men den 13. september returnerer han til sin nye hverdag i Kiev – og han glæder sig.
- Det er på alle måder en stor udfordring, men jeg er et søgende menneske, som gerne vil udfordres, og jeg føler mig meget klar til at blive en del af en klub, som er nummer 23 på UEFA’s klubrangliste og et stadion med plads til 70.000 tilskuere. 

Dynamo Kiev er på UEFA-listen placeret en plads bag Liverpool FC, og bag sig har den ukrainske klub prominente navne som Schalke 04, Lyon og Monaco.
- Jeg vil forsøge at lære ukrainsk og integrere mig bedst muligt, og både fodboldmæssigt og menneskeligt glæder jeg mig over min nye kontrakt, siger Mikkel Duelund, som blandt andet er den fjerde mest scorende teenager i Superligaen.
Han fyldes også med varme og glæde, når han tænker på sin tid hos den klub, han forlader.

- FC Midtjylland og især mine holdkammerater har gjort mig til den, jeg er, både som spiller samt ikke mindst som menneske. De seneste par år har jeg udviklet mig meget som menneske, og selvfølgelig var der både op- og nedture, men mit generelle billede af min tid hos FC Midtjylland beskrives bedst med et ord, mener Mikkel Duelund og siger:
- Fantastisk.

- Det føles ret vildt kun lige at være fyldt 21 år, og så alligevel at have været med til at vinde to mesterskaber til FCM - klubbens to første nogensinde. Det er fedt at have prøvet det sammen med de fantastisk FCM-fans. Og så er jeg stolt over at have været en del af FCMs berømte akademi, der var et fedt sted at udvikle sig med suverænt dygtige ungdomstrænere, lyder den varme afslutning fra Mikkel Duelund.

Et stort, fortjent og lige så varmt tillykke med kontrakten, Due – held og lykke i Ukraine, og tak for det hele på heden.

FAKTA
Mikkel Duelund
21 år
Midtbanespiller
Klub: Dynamo Kiev
Tidligere klubber: Virup IF, VRI, HEI, Skovbakken, AGF og FC Midtjylland
Blev i sæsonen 2014/15 årets akademispiller i FC Midtjylland
Han er, sammen med Pione Sisto, den fjerde mest scorende teenager i Superligaen
Var i 2017 nomineret til det italienske medie Tuttosports trofæ som Golden Boy
Han er assistkonge i EM-kvalifikationen for U21-landshold