21.06.2020, 11:08 | Af: Ulrik Forsom | Foto: Getty Images

FC Midtjylland vil lære af sidste kamp imod AGF

Når FC Midtjylland søndag aften hjemme på MCH Arena møder AGF, handler det for cheftræner Brian Priske udelukkende om at hente en sejr mod et stærkt gæstende mandskab

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom, FCM-fan siden 1999, og er en del af "Fan til Fan"-konceptet. 

Det er næsten 23 år siden, at FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske første gang var med til at slå søndagens gæstende mandskab fra AGF. Det var nemlig den 25. juli 1997, hvor en 20-årig Priske fik sin debut i landets fineste række, da hans daværende klub Aarhus Fremad indledte sæsonen 1997/98 med at besejre storebror AGF i en kamp, der grundet den store tilskuerinteresse faktisk blev spillet på Aarhus Stadion fremfor på Fremads normale anlæg på Riisvangen Stadion. 

Sejren på 2-1 til Aarhus Fremad var en gedigen overraskelse og lagde en tidlig grund til at den lille aarhusianske klub overlevede i Superligaen i den sæson. Oplevelsen ser Priske da også tilbage på med stor tilfredshed. 

- Det var jo min debut i ligaen og samtidig min debut for en ny klub. Så det var en stor dag både for mig selv og for klubben, siger Brian Priske, der dog mener at den største samlede præstation for Aarhus Fremad var at overleve i Superligaen, der dengang løb over 33 kampe. 

- Med vores budget, faciliteter og de spillere vi havde til rådighed, så var det en stor præstation at overleve i rækken i den sæson. Vi slog også OB i sæsonen, men det er klart at sejren over AGF var den største enkelstående bedrift, siger Priske om en sæson, der i øvrigt endte med at Ikast FS rykkede ned fra landets bedste række sammen med netop OB.

Nu står Priske så atter overfor AGF og ligesom tilfældet var i 1997, så ser Priske et stærkt AGF-mandskab gøre klar til kamp på MCH Arena. 

- AGF har et stærkt hold, og det er fuldt fortjent at de ligger hvor de ligger. De har enkelte spillere der stråler, men det er især som hold at de er stærke. Jeg synes at de har en homogen trup, der fighter for hinanden og derigennem bliver de enkelte spillere sat i scene, siger FC Midtjyllands cheftræner om søndagens modstandere, der inden opgøret er at finde på 3. pladsen i 3F Superligaen. Det er den højeste ligaplacering for de hvidklædte gymnaster siden 1996, hvor holdet fra Smilets By præsterede at hente sølvmedaljerne i Superligaen. 

Skal spille vores spil  
Seneste møde mellem FC Midtjylland og AGF endte med en skuffelse for midtjyderne, da AGF på MCH Arena vandt opgøret med 3-1 tilbage i december måned. Ved den lejlighed førte FC Midtjylland med 1-0 ved pausen, men på ni minutter i starten af anden halvleg vendte gæsterne opgøret på hovedet og scorede tre gange på et midtjysk mandskab, der ellers blot har lukket 14 mål ind i hele sæsonen. Det viser lidt om den kynisme AGF besidder mener Brian Priske. 

- Sidste gang moste de os med duelstyrke og aggressivitet og straffede os hårdt i de ni minutter. Og det skal vi lære af til på søndag. Vi skal fortsat spille vores spil og så skal vi være opmærksomme på hvor vi skal sætte os på dem og så skal vi være kyniske når muligheden byder sig. Vi skal turde have bolden og så samtidigt stå solidt defensivt, pointerer cheftræneren, der til opgøret må undvære en skadet Evander og de karantæneramte Mikael Andersson og Frank Onyeka. Det er dog ikke noget som Brian Priske vil bruge som en undskyldning frem mod opgøret. 

- Vi har en god og bred trup, hvor alle ved hvad de skal. I løbet af en sæson kommer man ud for både skader og karantæner, så det er ens for alle, siger Priske. 

Går efter tre point 
Cheftræneren vil heller ikke forholde sig det han kalder for hypotetiske spørgsmål om hvorvidt et enkelt point vil være acceptabelt i søndagens opgør. 

- Jeg går altid på banen for at hente tre point, så jeg vil ikke forholde mig til hvorvidt vi kan være tilfredse med blot at hente et enkelt point. Det kan jo være at kampforløbet gør at vi kan være tilfredse med et enkelt point, men som udgangspunkt går vi altid efter de tre point, siger Priske om et opgør, der på nogle måder bringer mindelser frem om et opgør for 23 år siden. Denne gang er det dog AGF der kan lave en gedigen overraskelse for anden gang i sæsonen. Vi håber at historien ikke gentager sig. 

Kampen spilles i aften med start kl. 20.00. Rigtig god kamp.