09.11.2019, 10:45 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FCK-kampen angribes som alle andre kampe

Assistenttræner Kristian Bach Bak glæder sig meget til kampen mellem Danmarks i øjeblikket to bedste hold

FC Midtjyllands assistenttræner Kristian Bach Bak glæder sig på egne og holdets vegne til søndagens hjemmekamp mod FC København - et ægte topbrag på MCH Arena.

- Det er jo de to bedste hold i Danmark, som mødes, og jeg håber, FCK møder med et stærkt mandskab, selv om de har et hårdere program end os, siger Kristian Bach Bak.

Han så selvfølgelig FC Københavns seneste kamp, Europa League-opgøret mod Dynamo Kiev, og Kristian Bach Bak var specielt imponeret af FCK-mandskabets første halvleg.

- Der viste de, at de er et internationalt fodboldhold, men vi angriber dem nu, som vi angriber alle andre hold på MCH Arena, slår han fast.

Det betyder et højt og aggressivt pres - noget som ifølge Kristian Bach Bak også er en del af forklaringen på FCM-holdets stærke defensiv.

- Vi står højere på banen med et mere offensivt udtryk, og jeg forventer, at FCK kommer for at spille med, så der venter givetvis en underholdende og intens kamp, forudser FCM-træneren.

Han understreger, at der i forberedelserne til kampen ikke er brugt et eneste sekund på, at gæsterne har et hårdere program end værterne, for kvaliteten er på FCK-holdet uanset hvad.

- Vi ved, at FCK i Ståle har en cheftræner, som stiller meget høje krav til sine spillere, så der er ingen tvivl om, at vi skal møde et mandskab, som står snorlige, og spillerne vil som altid arbejde stenhårdt.

Kristian Bach Bak mener, at søndagens to hold på MCH Arena rummer store individuelle kvaliteter, og nøglen til sejr kan blandt andet findes evnen til at stå for presset.

- Det er jo en vigtig kamp, hvor begge hold kender konsekvenserne af kampens resultat. Jeg tror på en kamp i et højt tempo og på et højt niveau, og for os handler det om at læse kampens momentum. Vi skal finde den rette balance i forhold til vores høje pres og de mere rolige perioder af kampen, men vi skal selvfølgelig ikke afgive initiativet til FCK, siger Kristian Bach Bak om en topkamp, som får et fyldt MCH Arena som en klædelig ramme.