20.09.2018, 13:17 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FCM-fans klar til at indtage ny tribune

I søndagens udekamp mod Sønderjyske kan FCM-spillerne se frem til højlydt støtte, forudser Nicolai Eichmeyer

Søndag klokken 12.00 fløjtes Superligaopgøret mellem Sønderjyske og FC Midtjylland i gang på Sydbank Park i Haderslev.

Begge mandskaber møder frem med stor selvtillid efter flotte resultater i seneste spillerunde, Sønderjyske slog Brøndby IF 4-2 på udebane, mens FC Midtjylland vandt med sikre 3-1 over FC København på MCH Arena, så der er lagt op til noget af et brag mellem to formstærke hold.

Gæsterne kan se frem til massiv støtte fra de medrejsende fans, som er klar til at indtage værternes nye away-tribune.

- Der er allerede pænt med tilmeldinger, og mange køber sikkert også billet på selve kampdagen, forudser FC Midtjyllands SLO, Nicolai Eichmeyer.

Han beretter om ekstra gejst efter den flotte sejr over FC København, men han er også bevidst om, at det tager lang tid at opbygge en fankultur.

- Selvfølgelig hjælper sejre på den slags, men det handler også om, at vi internt i fangruppen formår at piske en stemning op ved at skabe noget hype omkring kampene og ikke mindst de sociale gevinster ved at være med.

Udekampen mod Vejle Boldklub var et eksempel på, hvad FCM-fans kan præstere - pre-match i Vejles midtby og samlet march mod Vejle Stadion i Nørreskoven, hvor udebaneafsnittet gyngede af sang, fest og begejstring.

- Det er min fornemmelse, at stemningen altid er god til udekampene, for her er fansene typisk sammen i længere tid inden kampstart. Dermed kan man lige få en øl og komme i den rette stemning, hvilket selvfølgelig smitter af inde på stadion, siger Nicolai Eichmeyer.

Han glæder sig over, at der er en loyal kerne af fans, som er med til at skabe traditioner og fankultur i og omkring FC Midtjylland, og han ser frem til at besøge Sydbank Park.

- Vi har jo en realistisk mulighed for at komme til at dominere stadion, så jeg vil opfordre alle til at tage turen, så vi kan få endnu en god oplevelse på udebane, siger Nicolai Eichmeyer og tilføjer angående kamptidspunktet:

- Klokken 12.00 er selvfølgelig lidt tidligt, hvis lørdagen byder på bytur - men hvis der nu ryger en øl for meget ned under kampen i Haderslev, er der omvendt god tid til at komme sig igen, inden mandagens arbejde kalder, konstaterer FCM's SLO med et smil.