22.06.2016, 13:03 | Af: | Foto: Getty Images

FCM forlænger med Rasmus NK

Rasmus Nissen Kristensen har skrevet under på en fem-årig aftale med FC Midtjylland

Brandeknægten Rasmus Nissen Kristensen har været en del af FC Midtjylland, siden han som U13-spiller blev optaget på Herning Elite.

Nu har den lokale NK fra samarbejdsklubben Brande IF sat sin underskrift på en fem år lang kontrakt som seniorspiller i FC Midtjylland.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er jeg sindssygt glad og stolt over. Selvom det tog lidt længere tid, end jeg havde håbet at få aftalen i hus, så er det fedt at have den nu. Nu glæder jeg bare til at komme i gang, siger Rasmus Nissen Kristensen. 

- Det har været siden U12, at jeg har haft som mål at få den her kontrakt og komme op i Superliga og spille på førsteholdet, så det jeg bare sindssygt glad for, siger NK.

En glad sportsdirektør
FC Midtjyllands sportsdirektør er tilfreds med at have Rasmus NK på plads.

- Jeg er rigtig glad for at forlænge med anføreren for U19-gruppen. Han er kommet ind og har haft et fantastisk forår i Superligaen, siger Claus Steinlein

Claus Steinlein lægger vægt på vigtigheden af at fastholde egne talenter.

- NK har jo om nogen FC Midtjyllands DNA og kommer fra Brande. Han har noget ekstraordinært. Når han kommer på banen, giver det noget gejst, fordi han har en god udstråling og en vindervilje, siger han. 

Rasmus Nissen Kristensen har spillet 12 kampe på førsteholdet, siden han fik superligadebut på udebane mod FC Nordsjælland i begyndelsen af foråret. 

- Med det gennembrud NK har haft, betyder det enormt meget, at han har skrevet under på en femårig kontrakt. Det sender et helt klart signal om, at vi har en fælles plan. I den plan ligger det klart, at han skal til udlandet på et tidspunkt, siger Claus Steinlein  

Stolt samarbejdsklub
NK er født og opvokset i Brande, hvor han også har fået sin fodboldopvækst i samarbejdsklubben Brande IF. Det er yderst tilfredsstillende for klubben, at NK har skrevet under.

- Jeg vil da gerne sig stort tillykke. Det er vi super stolte af. Han er jo Brandespiller og spiller med Brande i hjertet, selvom han nu spiller i FC Midtjylland.

Brande IF er en af FC Midtjyllands mange samarbejdsklubber, og en aftale som denne giver ifølge formanden arbejdet mening.

- For os viser det sig jo, at talentarbejdet betaler sig. Vi er mest stolte på hans vegne, men vi er også stolte på vores egne vegne som klub og som samarbejdsklub, for det her er et eksempel på, at det fungerer, siger Michael Koch formand for Brande IF.

En sejr for akademiet
Rasmus NK er en del af akademiets succesfulde årgang 97. Blandt den gruppe har Rasmus NK været anfører, og han er også en blandt flere unge talenter, der har forlænget kontrakten.

- Det er en stor dag, hver gang man kan lave en lang aftale med en akademispiller. Og i NKs tilfælde er det en spiller, der i den grad har fået sit gennembrud med 12 kampe. Rasmus er en af dem, der er kommet med en super faglighed og et højt stabilt niveau i kampene, og det, synes jeg, er et stærkt varemærke, siger akademichef Flemming Broe.

Akademichefen er tilfreds med, at det fortsat lykkes FC Midtjylland og akademiet at producere og fastholde dygtige spillere og her med Rasmus NK i front.

- Han er en spiller, der er udstyret med et fint lederpotentiale. Han har hele FCM-DNA’et med i sit spil. I de kampe, han har startet og er kommet ind i, der har han markeret sig. Jeg synes, han er en rollemodel i forhold til den overgang det er at gå fra ungdomsspiller til seniorspiller, siger Flemming Broe.