01.07.2020, 09:55 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FCM forlænger med stærk nigerianer

19-årige Raphael Onyedika har underskrevet en fuldtidskontrakt, som binder parterne sammen til sommeren 2025

Glæde og stolthed i lige store portioner er det, som fylder Raphael Onyedika i disse dage.

Den unge nigerianer har nemlig underskrevet sin første fuldtidskontrakt – en kontrakt som løber frem til sommeren 2025 – og dermed er der udsigt til endnu et vigtigt og stort skridt i en karriere, som tog sin begyndelse i hjemlandet Nigeria.

Fra 1. juli 2020 bliver Raphael Onyedika fuldgyldigt medlem af den FCM-trup, som han så ofte har siddet og kigget på, når Superligamandskabet spillede hjemme på MCH Arena.

- Jeg er meget stolt, og jeg er også meget glad. Det var ikke let at komme til Danmark, hvor kulturen og ikke mindst vejret var anderledes end det, jeg var vant til, men heldigvis lønner hårdt arbejde sig, siger fra Raphael Onyedika, som også værdsætter klubbens tillid til ham som menneske og spiller.

- At klubben tror på mig og mit potentiale gør, at jeg fokuserer endnu mere på at udvikle mig både på og uden for banen, lyder det ydmygt fra den unge FCM-spiller.

Han kalder sin nye kontrakt for en stor drøm, der går i opfyldelse, men han har ikke planer om at ændre sig, selv om underskriften er sat på kontrakten.

- Jeg fortsætter med at arbejde hårdt og ydmygt, og jeg er bevidst om, at der nu venter mig en udfordring på et helt andet niveau, men jeg glæder mig til det, slår Raphael Onyedika fast, og han glæder sig ligeledes til at træne sammen med Superligaspillerne.

- Selvfølgelig venter der tilpasning, men det er min plan at bevise mig som menneske og spiller, så jeg på den måde lever op til den tillid, FC Midtjylland viser mig, siger Raphael Onyedika.

Hos FC Midtjylland udtrykker sportschef Svend Graversen glæde over, at der med Raphael Onyedika kan tilføjes endnu et kapitel til den efterhånden lange og fine fortælling om unge, nigerianske spillere, som via akademiet FC Ebedei i hjemlandet tager turen til FC Midtjyllands akademi og videre op i Superligatruppen.

- Det er en fantastisk historie, at Raphael nu har gjort sig fortjent til at tage næste skridt i sin karriere via ophold på vores akademi i Nigeria og vores akademi her i det midtjyske.

Sportschefen beskriver Raphael Onyedika som et menneske, der passer perfekt til værdierne i FC Midtjylland, og som spiller er der store forventninger til ham.

- Raphael har vi omskolet til et mere defensivt udgangspunkt, hvor han får det optimale ud af sit enorme potentiale fysisk, og vi glæder os til at følge en ihærdig spiller med et stærkt mindset. Vi har med en ydmyg og hårdtarbejdende ung mand at gøre, så vi ser meget frem til at fortsætte det gode samarbejde, siger Svend Graversen.