09.09.2016, 23:24 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

FCM forløste dominansen til slut

Hjemmeholdet kunne have vundet større end 3-0 i fredagens opgør mod Esbjerg. Alle mål faldt i det sidste kvarter

Fredagens helt store samtaleevne på MCH Arena var en vis hollænder. Rafael van der Vaart fik hjemmebanedebut og spillede den første time, da FC Midtjylland besejrede Esbjerg fB. Og allerede efter godt ét minut kunne han være blevet ophavsmand til en midtjysk lynscoring.

Et frisparksindlæg fra ’Rafa’ blev mødt af Filip Novák, der fandt Patrick Banggaard – der ramte stolpen… Riposten var en vågen Paul Onuachu over, men angriberen brændte på det skammeligste fra blot to meter. Kort efter var den høje nigerianer på spil igen, men denne gang headede han et par meter forbi.

Gæsternes bedste – og eneste – forsøg i første halvleg tilfaldt Kevin Mensah, der efter et kvarters spil sparkede fladt fra lidt over 20 meter. FCM’s svensker mellem stængerne, Johan Dahlin, reddede til hjørnespark.

Defensivt havde FCM godt fat i udeholdet, og ulvene sad tungt på både spil og chancer. Filip Novák sparkede over på en god mulighed, og efter 20 minutter fik Rasmus Nissen, én af opgørets absolut bedste og mest energiske FCM-spillere, chancen for at bringe sit hold i front på en fornem detalje.

En lang aflevering fra en ligeledes velspillende Jakob Poulsen lå perfekt til ’NK’, der med pandebrasken følte bolden over Jeppe Højbjerg og helt op i modsatte kryds. Desværre tog kuglen indersiden af stolpen og dansede på stregen, før Esbjerg-keeperen fik kontrol over den.

Det var ikke slut med chancerne til Onuachu, men angriberen havde ikke held med afslutningerne denne aften. Det havde van der Vaart heller ikke, da han sparkede over mål med det mindre gode højreben bare ét minut før pausen. En solid FCM-føring ved pausen havde ikke været ufortjent, men facit var 0-0, da Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede af for de første 45 minutter.

Anden halvleg blev knap så chancerig. Efter en times spil var det farvel til van der Vaart, der stadig arbejder på at ramme sin fysiske topform, men den hollandske midtbanespiller nåede flere gange at vise prøver på de dyder, der har gjort ham til en verdensstjerne med fodboldadresser i Hamborg, Madrid og London. Ind kom Jonas Borring.

Efter 65 minutter forsøgte André Rømer sig med et godt skud fra distancen, og Filip Novák kom til en kæmpe chance med et kvarter igen. Og i det næste FCM-angreb gik den ikke længere for vestjyderne, da netop indskiftede Martin Pusic trak straffe og selv eksekverede stensikkert. Helt fortjent 1-0 og midtjysk sejrskurs.

Umiddelbart efter kunne østrigeren have udbygget til 2-0 på Mikkel Duelunds skarpe stikning, men Jeppe Højbjerg fik pareret bolden lige uden om opstanderen.

Det skulle dog blive 2-0 få minutter senere. Rasmus Nissen forlængede en bold til Filip Novák, der traf stolpen. Inde foran fik André Rømer sendt bolden over stregen og reelt lukket kampen.

Nu kom pludselig målene, der på næsten mirakuløs vis ikke var kommet i første halvleg. På ny var Rasmus Nissen ophavsmand til en farlig situation, og i sidste ende var det indskiftede Jonas Borring, der stensikkert scorede til 3-0 med en højt placeret afslutning i fjerneste hjørne. Kantspillerens første scoring siden returen til Herning – og en lige så stensikker sejr til FC Midtjylland.

Alka Superliga, runde 8:
FC Midtjylland – Esbjerg fB 3-0 (0-0)
77’ 1-0 Martin Pusic (straffe)
85’ 2-0 André Rømer
88’ 3-0 Jonas Borring

Advarsler:
13’ Ryan Johnson Laursen, EfB
56’ Paul Onuachu, FCM
73’ Jeppe Andersen, EfB

FCM, 4-1-4-1:
Johan Dahlin – Rasmus Nissen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novák – André Rømer – Rilwan Hassan (78’ Gustav Wikheim), Jakob Poulsen, Rafael van der Vaart (61’ Jonas Borring), Mikkel Duelund – Paul Onuachu (72’ Martin Pusic).

Bænk: Mikkel Andersen, Kristian Riis, Markus Halsti, Kristoffer Olsson, Jonas Borring, Gustav Wikheim, Martin Pusic.

EfB, 4-4-2:
Jeppe Højbjerg – Ryan Johnson Laursen, Marco Lund, Andreas Nordvik, Nikolaj Hagelskjær – Bjørn Paulsen, Victor Palsson, Jeppe Andersen, Casper Nielsen (78’ Awer Mabil) – Kevin Mensah, Mads Hvilsom (60’ Robin Söder).

Bænk: Jonas Jensen, Daniel Stenderup, Leon Jessen, Jesper Jørgensen, Awer Mabil, Robin Söder, Brent McGrath.

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuere:
7.161 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Rasmus Nissen Kristensen