04.01.2017, 12:00 | Af: | Foto: Getty Images

FCM henter SønderjyskE-profiler

SønderjyskE-spillerne Marc Dal Hende og Janus Drachmann skifter til FC Midtjylland

(FOTO: De to spillere blev overraskede over at se hinanden, da de mødtes til lægetjek tirsdag aften.)

FC Midtjylland har sikret sig Marc Dal Hende og Janus Drachmann på en fri transfer til sommer. De to SønderjyskE-spillere er fri af deres kontrakter ved udgangen af denne sæson, og det har givet FC Midtjylland mulighed for at hente den stærke duo.

- Jeg har fokus på, at jeg får et godt sidste halvår i SønderjyskE, som jeg har nydt at spille for. Men det er dejligt at have fremtiden på plads, og jeg ser frem til nye udfordringer i FC Midtjylland til sommer, siger Marc Dal Hende, der har skrevet under på en 4-årig kontrakt fra sommer 2017.

- Jeg er rigtig glad og stolt. FC Midtjylland er en stor klub og vil gerne udfordre FCK i kampen om at blive dansk mester hvert år, så det ser jeg utroligt meget frem til. Men omvendt har jeg først og fremmest fokus på SønderjyskE, inden jeg kommer til FCM til sommer, siger Janus Drachmann, der får tre et halvt år i FC Midtjylland.

Sportsdirektør Claus Steinlein er tilfreds med at hente de to profiler i SønderjyskE.

- De har haft europæisk succes med SønderjyskE, og de vandt sølv i sidste sæson i Alka Superligaen, hvor de var to af nøglefigurerne på et stærkt SønderjyskE-kollektiv, siger Claus Steinlein.

De to kommende ulve træder ind på positioner, hvor der er stor konkurrence fra Filip Novak på venstre back samt Tim Sparv, André Rømer og Markus Halsti på den defensive midt, hvor Janus Drachmann spiller.

- De kan tilføre os endnu mere power, og vi ser frem til at tilføje dem til vores trup, siger Claus Steinlein og fortsætter:

- De passer godt ind i vores kultur og til vores DNA. De har begge to stor vindervilje og har gode værdier som mennesker, så vi er sikre på, at de vil bidrage positivt til vores trup.

Trænerens tanker
Cheftræner Jess Thorup ser frem til at udvide bredden i truppen på de to positioner. Han er tilfreds med de to spillere, som passer godt ind i FC Midtjyllands setup og filosofi.

- For begge spillere gælder det, at de har noget sult. De har fået lidt smag for at spille i Europa og de fik medalje sidste år, og de er helt sikkert sultne på at få mere af begge dele. Og det mener vi, at vi kan give dem. Fælles for begge er, at de har aggressivitet, er mentalt stærke og er typer, der giver alt for at vinde, siger Jess Thorup.

26-årige Marc Dal Hende spiller venstre back, og han kommer til at konkurrere med Filip Novák om pladsen.

- Marc er prototypen på fremtidens venstre back. Han minder meget om Filip Novák. Han er offensivt dygtig og hurtig. Samtidig er han god én mod én både offensivt og defensivt samt på standarder, og så er han en målscorer. Han passer rigtigt fint ind som den type offensiv back, vi gerne vil spille med, siger cheftræner Jess Thorup.

28-årige Janus Drachmann har 243 kampe på CV’et for henholdsvis AC Horsens og SønderjyskE, hvor han fortrinsvist har spillet defensiv midt.

- Janus er en central spiller, der er aggressiv og klog. Han kan lede og fordele bolde og være omdrejningspunkt både offensivt og defensivt med sine gode visioner i spillet ved at sætte medspillere op og samtidig være den hårde hund, siger Jess Thorup

Begge spillere kommer til FC Midtjylland fra SønderjyskE den 1. juli 2017.