21.07.2019, 20:05 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FCM sejrede igen på MCH Arena

Ayo Okosun fejrede sin 26 års fødselsdag som matchvinder mod FC Nordsjælland

FC Midtjylland spillede søndag aften klubbens anden kamp i denne sæson, og modstanderen var FC Nordsjælland, der mødte et midtjysk mandskab, som var tvunget til ændringer i forhold til sæsonpremieren - hvilket dog ikke påvirkede værterne, som vandt med 2-1.

Kian Hansen blev i ugens løb solgt til netop FC Nordsjælland, og det gav 22-årige Rasmus Nicolaisen en plads i startformationen, mens nyindkøbte Sory Kaba fik plads i truppen på grund af sygdom hos Mikael Anderson. 

Fodbold er en del af underholdningsindustrien, og det tog de to mandskaber meget bogstaveligt i en første halvleg, som bød på to scoringer samt flere store chancer.

Allerede efter 35 sekunder havde Gustav Wikheim hjemmeholdets første store chance på fint oplæg fra Paulinho, og i de første minutter sad værterne tungt på tingene.

Det ændrede sig efter seks minutter, hvor Isaac Atanga, som accellererer på niveau med en potent Ferrari, scorede via Paulinhos fod, så bolden svævede i en blød bue over Jesper Hansen i FCM-målet.

Derfra fulgte et show i gode muligheder til begge hold, de to største til FCM's Junior Brumado og gæsternes Godsway Donyoh, som sparkede over tæt under mål, og kort efter blev det sidste ekstra bittert, fordi Junior Brumado med fikse driblinger tvang Abdul Mumin til at begå straffespark - et straffespark som Evander stensikkert sparkede ind til pausestillingen 1-1.

Desværre måtte brasilianske Paulinho udgå lige inden pausen, og han blev afløst af Jens Lys Cajuste

Kampens sidste 45 minutter var bedre for blodtrykket - i hvert fald var antallet af åbne målchancer på et lavere niveau, og kampen fandt en anden ro.

Anden halvlegs eneste scoring kom da også ud af ingenting, men hvem kunne også vide, at Ayo Okosun besluttede sig for at give sig selv en smuk gave i anledning af sin 26-års fødselsdag.

Efter lidt nærkampe midt på FC Nordsjællands banehalvdel, fik han fat i bolden, og sekunder senere sendte Okosun bolden fladt i nettet uden chance for Nicolai Larsen i gæsternes mål.

2-1 stillingen holdt hele vejen, Evander blev kåret som kampens bedste spiller af fansene, og anfører Jakob Poulsen kom på banen i anden halvleg til bragende bifald fra publikum.

Alt var godt - selv solen skinnede - og med to sejre i træk står FC Midtjylland stærkt inden næste opgave - på udebane mod AGF om en uge.