15.09.2019, 15:51 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FCM sejrede sikkert i Lyngby

Bag 3-0 gevinsten var der blandt andet scoring af et fødselsdagsbarn, de første Superligaminutter til Nicholas Madsen samt en stærk, kollektiv indsats

FC Midtjylland gæstede søndag eftermiddag Lyngby Stadion, og cheftræner Brian Priske havde et nyt ansigt med i startopstillingen i skikkelse af Emiliano Marcondes, derudover var Marc Dal Hende også tilbage blandt de 11 startende, og de to var sammen med resten af FCM-mandskabet med til at sikre en sejr på 3-0 foran 4139 tilskuere.

Allerede efter tre minutters spil bød gæsterne første gang på en scoring, men en stærkt spillende Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet klarede akkurat for næsen af fødselsdagsbarnet Awer Mabil, som rundede de 24 år i Lyngby.

Senere gav Mabil dog sig selv en fin gave, da han efter 29 minutter sparkede FC Midtjylland i front med 1-0 efter forarbejde af Sory Kaba og Mikael Anderson, og den stilling holdt til pausen efter en halvleg, hvor Lyngby spillede fint men dog uden at true Jesper Hansens mål for alvor.

Det var også billedet efter pausen - Jesper Hansen klarede de små udfordringer, han blev budt - og i den modsatte ende var anden halvleg ikke ret gammel, inden Mikael Anderson med venstrebenet øgede føringen til 2-0. Han opfangede en løs bold, og sparkede den efter et enkelt træk tørt i kassen.

Kort efter havde Erik Sviatchenko en stor hovedstødschance, men han headede over, hvilket han dog lærte af, for fem minutter senere svævede han højt og flot ind i en præcis hjørnesparksbold fra Evander, og med panden sendte FCM-anføreren bolden i nettet til 3-0.

Derfra handlede det mest om at køre sejren ikkert hjem, en opgave FCM-spillerne løste flot, og 10 minutter inden slutfløjtet var der mere at glæde sig over, da unge Nicolas Madsen kom ind til sine første Superligaminutter.

Der var også en stor mulighed til debuterende Emiliano Marcondes, men atter stod en velspillende Thomas Mikkelsen, og dermed blev det ved en fuldstændig sikker og kontrolleret 3-0 sejr.