26.09.2019, 10:11 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

FCM til Amager uden en skadet Mikael Anderson

Assistenttræner Kristian Bach Bak håber, at gæsternes spillere så pokalfodbold onsdag aften

Når FC Midtjylland torsdag aften løber ind på kunstgræsset i Sundby Idrætspark for at møde Fremad Amager i Sydbank Pokalen, bliver det blandt andet uden en skadet Mikael Anderson.

Han fik en hårdhændet behandling i søndagens Superligakamp mod FC København, og derfor er han tvunget til en pause.

- Det er mest synd for Mikael, og det er selvfølgelig ærgerligt for os. Mikael blev jo hakket ned, og nu står han med to trykkede ribben, hvilket jeg af bitter erfaring ved er en smertefuld oplevelse, siger Kristian Bach Bak.

Assistenttræneren håber, at FCM-spillerne så pokalfodbold onsdag aften, for her blev det tydeligt bevist via eksempelvis Brøndby IF's og FC Københavns lange og hårde arbejdsdage, at kampe mod lavere rangerede klubber ikke nødvendigvis bliver lette.

- Jeg vurderer Fremad Amager som et markant stærkere hold, end de hold hovedparten af Superligaklubberne mødte onsdag aften, så der venter os utvivlsomt en vanskelig opgave. Fremad Amager har et forholdsvis stort budget, og de råder over et hold med internationalt snit samt et spillemæssigt koncept, der skaber mange chancer på blandt andet omstillinger, fortæller Kristian Bach Bak.

Derfor kræver han også fuld koncentration i Sundby Idrætspark, hvor den overordnede mission er videre avancement.

Til at løse den opgave har FC Midtjylland blandt andre to mulige debutanter med i truppen i skikkelse af Tobias Damtoft og Oliver Sørensen, hvilket glæder Kristian Bach Bak.

- Det er udtryk for, at vores mange unge spillere gør det godt, og ligeledes er det en understregning af, at vi er helt trygge ved at bringe dem på klubbens bedste hold. I forvejen rummer truppen mange unge spillere, og det er jo fantastisk at have en talentsektor, som afleverer så mange fine spillere til os, siger FC Midtjyllands assistenttræner.

Opgøret i Sundby Idrætspark fløjtes i gang klokken 19.15, og for dem, som ikke har mulighed for at være på Amager, kan kampen følges på TV 3 Sport.