05.12.2017, 18:40 | Af: Karen Buhl | Foto: Getty Images

FCM's reserver blev puljevindere

Tirsdag eftermiddag var der puljefinale i Reserveligaens pulje 3 mellem Silkeborg IF II og FC Midtjyllands ditto

I efterårets sidste reserveholdskamp var modstanderen Silkeborg IF, som inden opgøret mod ulvene befandt sig på Reserveligaens pulje 3's andenplads. Dermed var det et topopgør i puljen, som FC Midtjylland kunne trække sig sejrrigt ud af. 3-1 i midtjysk favør blev resultatet, og dermed blev ulvenes reserver puljevindere og skal deltage i mesterskabsslutspillet til foråret.

Opgøret på JYSK Park blev imidlertid en rodet affære med mange chancer i begge ender af banen. Det var dog FC Midtjylland, der kunne bringe sig foran efter blot seks minutters spil, da Jakup Thomsen kunne opsnappe en bold, som silkeborgensernes stopper ikke fik clearet ordentligt. Thomsen udnyttede foræringen med et elegant chip over Silkeborgs keeper. Føringen holdt desværre bare to minutter, inden Silkeborg kunne udligne til 1-1. 

Der faldt dog endnu en scoring i første halvleg, da Babajide David bliver spillet i dybden på en omstilling. Med et skarpt spark i det lange hjørne kunne David udplacere keeperen til resultatet 2-1 til FC Midtjylland. 

Som kampen skred frem formåede silkeborgenserne ikke at spille sig frem til de samme store muligheder. I stedet var det fortsat ulvene, der var spildominerende, og det udmøntede sig i en 3-1-scoring ved Bozhidar Kraev. Van der Vaart sendte en stikning til Kraev og med opgørets andet chip, scorede bulgareren på en udfarende keeper.

- Jeg synes desværre, det bliver en alt for rodet kamp uden rytme, og vi kommer til at give for mange dumme chancer væk på boldtab. Alligevel mener jeg, vi har spilovertaget og skaber også de fleste chancer, men den sidste skarphed mangler i de afgørende situationer, fortæller top A træner Søren Bjerg. 

Træneren ser alligevel tilbage på efterårssæonen med stor tilfredshed. 

- Det har været et rigtig godt halvår for os, hvor vi har kunnet samle de to afdelinger - Akademi og Superliga - og fået matchet de unge talenter på et andet fysisk niveau, afslutter Søren Bjerg.  

Silkeborg IF II - FCM II 1-3 (1-2)
'6 0-1 Jakup Thomsen
'8 1-1 
'32 1-2 Babajide David
'73 1-3 Bozhidar Kraev

Truppen til opgøret mod Silkeborg IF:
Oliver Ottesen
Enock Mwimba
Frank Onyeka
André Rømer
Andreas Poulsen
Kaan Kairinen
Rafael van der Vaart
Jakup Thomsen
Christian Tue Jensen
Nikolas Dyhr
Rilwan Hassan
Bozhidar Kraev
Sebastian Nielsen
Jibril Antala Abubakar