11.08.2019, 17:54 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Femte sejr af fem mulige i 3F Superligaen

Sory Kaba blev dobbelt målscorer i 2-0 sejren over AC Horsens på Casa Arena, hvor unge Nikolas Dyhr fik sin debut

Søndag eftermiddag var den musikalske stjerne Pink udskiftet med fodbold fra 3F Superligaen på Casa Arena i Horsens, og opgøret mellem AC Horsens og FC Midtjylland endte med en 2-0 sejr til FC Midtjylland.

Gæsterne var uden en karantæneramt Erik Sviatchenko, og ind i startopstillingen kom i stedet Manjrekar James, men det var langt fra eneste ændring i cheftræner Kenneth Andersens startopstilling.

Seks ændringer var der i alt, og der var blandt andet debut til Nikolas Dyhr på venstre back-pladsen - en debut i vante omgivelser for Dyhr, da han i sin tid skiftede til FC Midtjylland fra Horsens.

I de første 45 minutter var det hjemmeholdet, som dominerede chancemæssigt, og for eksempel får Rune Frantsen givetvis lidt svært ved at falde i søvn i aften, fordi han spekulerer på, hvordan i alverden han kunne misbruge den gigantiske chance, som han fik serveret tæt under mål.

Men det gjorde han, da Rasmus Nicolaisen blokerede på selve målstregen, og så endte det i stedet med en FC Midtjylland-føring ved pausen.

Mikael Anderson fremtvang et straffespark i første halvlegs sidste minut, og det udnyttede Sory Kaba stensikkert.

Samme Kaba var atter på plads, da han otte minutter inde i anden halvleg øgede til 2-0 - elegant og køligt tippede han bolden over Lansing i AC Horsens-målet, og efter den scoring fik FC Midtjylland langt bedre fat i kampen.

AC Horsens producerede kun en enkelt stor chance i løbet af de sidste 45 minutter, men forsøget fra Nicolai Brock-Madsen klarede Jesper Hansen i fin stil.

Dermed sikrede FC Midtjylland sig på rutineret vis sæsonens femte sejr af fem mulige, og stemningen på Casa Arena nåede derfor ikke samme højder som til Pink-koncerten - hvis man lige så bort fra udebaneafsnittet, hvor jublende FCM-fans havde en ret god fest kørende.