18.04.2016, 22:25 | Af: Martin Duus Horslund | Foto: Getty Images

Fight gav tre point i Esbjerg

Rilwan Hassan høstede to mål til kontoen og sikrede FCM-sejr i Esbjerg

Det blev ikke en skøn affære, men nogen gange er fight, hvad der skal til for at hente tre point. Og det var præcis, hvad FC Midtjylland gjorde. Endda allerede fra opgørets begyndelse.

For der skulle ikke gå længe, inden Mikkel Andersen kom på prøve første gang. Et indlæg fra Jesper Lauridsen sad lige i panden på Bjørn Paulsen, men igen viste den høje målmand sit værd og kunne klare situationen.

Blot to minutter efter var den gamle kending af FC Midtjylland igen på spil - denne gang i afslutterens rolle. Fra en position lige uden for feltet trykkede han af med venstrefoden og sendte bolden på opstanderen lige bag den ene stolpe.

FC Midtjylland havde svært ved at komme igennem den kompakte Esbjerg-defensiv, og det blev mest til halve chancer.

Første højdepunkt for ulvene var heller ikke af positiv karakter. Små 20 minutter var spillet, da Mikkel Duelund, som havde fået en startplads i stedet for Tim Sparv, måtte udgå med en skulderskade, der sendte ham til scanning på sygehuset i Esbjerg. Daniel Royer kom ind i stedet.

Ti minutter efter indskiftningen kom der dog et noget mere positivt højdepunkt. André Rømer modtog bolden i højre side og gik mod baglinjen. Imens løb Rilwan Hassan ind i feltet og mødte det flade skrå indlæg, som blev sendt tilbage i feltet fra Rømer – 1-0 til ulvene efter en halv time.

Kort før pausefløjt opstod der endnu en skade - denne gang til Esbjerg, der måtte se sin anfører Magnus Lekven gå ud med et trælår.

SE OGSÅ: Rilwan Hassan live fra omklædningsrummet lige efter kampen

Inden pausefløjtet nåede FCM også at få en god mulighed for en tomålsføring. Pusic tog bolden til sig og spillede målscorer Hassan, der igen spillede Sisto alene i gennem i dybden. Desværre måtte den tidligere Tjørring-spiller se sit forsøg blive reddet med hovedet af Esbjerg-keeperen.

Mere skete der ikke i første halvleg.

Efter pausen var der igen sket uforudsete ændringer på FC Midtjyllands hold. Filip Novák måtte udgå i pausen og blev erstattet af branditten Rasmus ’NK’ Nissen.

Halvlegen bød ikke på de store chancer til nogle af holdene før til sidst, hvor hjemmeholdet meget naturligt skulle ud og finde mindst et mål for at få point.

I minut 83 var det da også tæt på for esbjerggenserne, da et dybdeløb lignede en fri chance. En anden tidligere EfB’er, Kian Hansen, nåede dog tilbage og forhindrede muligheden i at blive farlig for ulvene.

I stedet var det Rilwan Hassan, som i overtiden kunne cementere sejren og sende FC Midtjylland op på tredjepladsen et point efter SønderjyskE.

På fredag kan de danske mestre følge op på sejren mod OB, der besøger MCH Arena klokken 18.00.

Esbjerg fB – FC Midtjylland 0-2 (0-1)
0-1 Rilwan Hassan 30’
0-2 Rilwan Hassan 90’

Advarsler:
Jeppe Brinch 35’
Robin Söder 87’

Tilskuere: 5.596 på Blue Water Arena

Dommer: Michael Johansen

Start-11: Mikkel Andersen, André Rømer, Kian Hansen, Nikolay Bodurov, Filip Novák (46’ Rasmus Nissen), Jakob Poulsen, Kristoffer Olsson, Pione Sisto (67’ Paul Onuachu), Rilwan Hassan, Mikkel Duelund (20’ Daniel Royer), Martin Pusic

Bænk: Patryk Wolanski, Patrick Banggaard, Rasmus Nissen, Marcos Urena, Daniel Royer, Awer Mabil, Paul Onuachu