08.02.2017, 15:00 | Af: Jakob Engelst Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Fine takter i uafgjort test mod AIK

FC Midtjylland viste fint spil i kampen mod AIK, hvor ulvene spillede 1-1 og vandt 4-3 i straffespark i den første træningskamp i Dubai

FC Midtjylland starter kampen i noget nær stærkeste opstilling. Rafael van der Vaart er ude af truppen med en skade, mens Mikkel Duelund spiller på midten med Jakob Poulsen og Tim Sparv. Derudover er Kristian Riis valgt til midterforsvaret sammen med Kian Hansen, nu hvor Patrick Banggaard er skiftet til Bundesligaen.

Kampen spilles på et træningsanlæg ved Jebel Ali i den sydlige del af Dubai. Underlaget til kampen er rigtig græs for første gang i år, noget som spillerne har set frem til i et par og tyve graders solskin i eftermiddagssolen. Der er en del vind på banen, som i første halvleg er mod FC Midtjyllands retning.

Modstanderen er svenske AIK Stockholm, der endte på andenpladsen i sidste sæson i Alsvenskan. Klubben der på sidste dag i transfervinduet købte Kristoffer Olsson i FC Midtjylland.

De første minutter i kampen forløber i et højt tempo med dueller på midten. De første ti minutter er der ikke de store chancer til nogle af holdene. Dog kommer FC Midtjylland et par gange igennem på gennembrud med Paul Onuachu og Mikkel Duelund, hvor ingen af dem formår at få en afslutning på mål trods fint forarbejde.

Efter tyve minutter fremskaffer Mikkel Duelund et frispark på midten af banen. Jakob Poulsen sparker en indadskruet bold i feltet, hvor Filip Novák er rykket fri af sin oppasser. Bolden falder direkte ned for fødder af tjekken, der køligt sætter bolden i kassen til 1-0 for FC Midtjylland.

Den første halve time har været en god periode for midtjyderne. Der har været fine kombinationer fremad banen, og defensivt har de haft godt styr på svenskerne, der ikke er kommet frem til nogle store chancer.

Efter 36 minutter får AIK presset FC Midtjylland længere ned i forsvarsposition. En bold bliver spillet ud på svenskernes højre kant, der sender bolden højt ind i forsvaret. Her står en relativt fri Pekka Sakari Markkanen og kan heade bolden i mål til en udligning. 1-1 små ti minutter før pausen.

Første halvleg ender med, at FC Midtjylland igen har kontrol over kampen. Fornemmelsen hos spillerne må være ærgrelse over ikke at holde føringen til pausen i en første halvleg, hvor de var bedst med fint spil og et flot opsat frisparksmål.

Til anden halvleg har FC Midtjylland skiftet et par spillere. Filip Novák på venstre back er gået ud og erstattes er Babajide David. Tim Sparv er også skiftet ud, og ind i stedet for ham kommer André Rømer. Mikkel Andersen har også erstattet Johan Dahlin i målet.

Efter 55 minutter kommer Jonas Borring på banen og erstatter Rilwan Hassan.

Det første kvarter forløber uden nogle nævneværdige chancer i en periode, hvor spillet bølger frem og tilbage.

Efter 65 minutter bliver lange Paul Onuachu skiftet ud med brasilianske Bruninho, der får sine første kampminutter i det nye år.

Der kommer ikke mange chancer i anden halvleg. Bruninho er tæt på at finde en medspiller på et indlæg fra venstre siden, men der mangler en afslutter på et ellers fint indlæg. Stadig 1-1 her otte minutter før tid.

Efter 87 minutter får Jakob Poulsen et frispark midt på AIKs banehalvdel. Den bliver lagt kort til Mikkel Duelund, der rammer bolden rent og sender den med høj hast mod målet. Men keeperen er på plads på en afslutning, der vil have godt af at blive placeret længere ude i en af siderne.

Kampen slutter 1-1 og ender med et uafgjort resultat i årets fjerde træningskamp og første af tre kampe i Dubai mod AIK fra Stockholm.

I disse træningskampe i Dubai går en uafgjort kamp direkte i straffespark, hvor der skal findes en vinder. Her vinder FC Midtjylland 4-3 i straffesparkskonkurrencen, hvor Mikkel Andersen redder det femte straffespark fra AIK. Bruninho stod for FC Midtjyllands eneste afbrænder, hvor Duelund, Riis, Rømer og Poulsen scorede de fire mål.

Kampfakta:

Trænings kamp i Dubai mod AIK onsdag den 8. februar 2017:
FC Midtjylland 1 – 1 AIK (4-3 straffe)
20´ 1-0 Filip Novák
36' 1-1 Pekka Sakari Markkanen

Straffespark:
Duelund scorede
Riis scorede
Rømer scorede
Poulsen scorede
Bruninho brændte

Holdopstilling (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
Johan Dahlin (45: Mikkel Andersen), Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Kristian Riis, Filip Novák (45: Babajide David), Tim Sparv (45: André Rømer), Jakob Poulsen, Mikkel Duelund, Gustav Wikheim, Rilwan Hassan (56: Jonas Borring), Paul Onuachu (65: Bruninho).

Bænk:
Mikkel Andersen (ind 45), Babajide David (ind 45), André Rømer (ind 45), Jonas Borring (ind 56), Bruninho (ind 65)