28.08.2020, 15:41 | Af: Jens Risom | Foto: Daniel Stentz

Flot storsejr mod Fredericia

FC Midtjylland pudsede i dag formen af, da FC Fredericia var på besøg i Herning. Der var klasseforskel mellem de to hold, og uden problemer vandt FCM 5-1

Fredag eftermiddag bød på sæsonens tredje træningskamp. Den foregik på hybridbanen på Herning Fremads anlæg. I silende regn blev kampen fløjtet i gang kl. 13.00.

De startende 11 fra Champions League-kampen mod Ludogorets sad over i dagens kamp, så startopstillingen var fuld af nye ansigter. 

Udlejede Elias Rafn Olafsson vogtede buret for Fredericia i første halvleg. Det skulle hurtigt vise sig, at den islandske målmand fik nok at se til. 

Indledningen af kampen var tempofyldt, og der blev gået til den i nærkampene. FC Midtjylland pressede højt på banen og lykkedes mange gange med at slå Fredericias opspil i stykker. Netop en høj erobring var opskriften på FCM’s første chance i kampen, hvor Lasse Vibe og Junior Brumado med et par hurtige kombinationer var tæt på at score. 

Lasse Vibe fik taget revanche efter 19 minutter med et fremragende langskud. Fra omkring 20 meter sendte offensivspilleren et knastørt spark efter det lange hjørne. Via overlæggeren røg bolden i nettet uden chance for Fredericias islandske keeper.

Kort efter var veloplagte Lasse Vibe i oplæggerens rolle, da han i et kontraangreb sendte bolden på tværs fra højre side. Foran mål kunne Junior Brumado let sende bolden i et tomt mål med en flad inderside. 2-0. 

Ikke kun på resultattavlen var FC Midtjylland dominerende. Hjemmeholdet sad på spillet og sendte det ene angreb op efter det andet. Efter 37 minutter drev Gustav Isaksen som flere gange tidligere i halvlegen bolden op langs højrekanten i høj fart. Fra en forholdsvis spids vinkel scorede han med højrepoten. 

Kort før pausen havde sprudlende Gustav Isaksen nok engang bolden klistret til fødderne i høj fart. Han drev bolden hele vejen fra midterlinjen og kunne kun stoppes med ulovlige midler. Det var inde i feltet og dermed straffespark til FC Midtjylland. Det eksekverede Junior Brumado med et hårdt spark nederst i venstre side, hvor Elias Rafn Olafsson blot kunne få fingerspidserne på. 

Dermed var stillingen 4-0 i pausen. Fredericia havde på dette tidspunkt ikke for alvor været farlige. Udlejede Christian Tue Jensen var i flere omgange involveret i gæsternes angreb, men det blev ikke omsat til store chancer.  

Tempoet faldt en smule i løbet af 2. halvleg, der ikke bød på lige så mange chancer som den foregående. Begge hold foretog flere udskiftninger og lokale Tobias Anker, der netop er blevet udlejet, kom på banen i Fredericias midterforsvar. 

Ti minutter før slutfløjtet kom FC Midtjyllands femte scoring, og det var endnu et flot mål. Nikolas Dyhr brød bolden i venstre side og satte et par spillere af, inden han sendte et fladt indlæg ind i boksen. Her kom indskiftede Victor Torp, der med en fornem firsttimer sendte kuglen i netmaskerne nederst ved den højre stolpe. 

Kort efter blev FCM reduceret til ti mand, da Dion Cools modtog sit andet gule kort. Det åbnede en smule op i forsvaret, og det resulterede i et Fredericia-mål. Angriberen Steven Enna pyntede på resultatet med et saksespark, som Mikkel Andersen akkurat ikke kunne stoppe.

Dermed endte træningskampen 5-1. Storsejren var fuldt fortjent efter en stærk præstation over hele linjen. Der var klasseforskel især i 1. halvleg. FC Midtjyllands dominans kom til udtryk ved højt presspil, godt opbygningsspil fra den bageste kæde og en central midtbane, der satte få fødder forkert. 

Mange spillere i truppen byder sig til, og det tegner godt for et efterår, der forhåbentligt byder på mange kampe for FC Midtjylland – både i Europa og i 3F Superligaen, der begynder om 14 dage. 

FCM’s startopstilling
Mikkel Andersen – Nikolas Dyhr, Rasmus Nicolaisen(C), Japhet Sery Larsen, Dion Cools – Nikolas Madsen, Oliver Sørensen, Mikael Anderson (45’ Aral Simsir), Lasse Vibe (’61 Victor Torp), Gustav Isaksen (45’ Ronnie Schwartz) – Junior Brumado (’74 Henry Uzochokwu)