17.01.2020, 15:51 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Flot testsejr til FCM

Cirka 1000 tilskuere så en opløftende indsats på Ikast Stadion

Fredag eftermiddag indledte FC Midtjylland rækken af testkampe, og det gjorde de på Ikast Stadion, hvor Esbjerg fB var modstanderen - opgøret endte med en 4-1 sejr til hjemmeholdet.

Hos værterne stillede cheftræner Brian Priske med to forskellige hold i de to halvlege, og i de første 45 minutter stillede hjemmeholdet med Oliver Ottesen på mål, en forsvarskæde med Tobias Damtoft, Erik Sviatchenko, Tobias Anker, Nikolas Dyhr, på midtbanen spillede Jens-Lys Cajuste, Oliver Sørensen, Anders Dreyer, Awer Mabil og Evander, mens Junior Brumado spillede på toppen.

Efter pausen fortsatte Oliver Ottesen i målet, forsvarskæden bestod af Joel Andersson, Raphael Onyedika, Alexander Scholz og Paulinho, på midtbanen spillede Tim Sparv, Nicolas Madsen, Gustav Isaksen, Lasse Vibe, Aral Simsir, og foran var Sory Kaba på plads.

I første halvleg var FC Midtjylland-mandskabet mest på bolden, og efter 15 minutter førte det til første store mulighed - Awer Mabil sendte et skarpt indlæg ind fra venstre side, og tæt under mål var Evander tæt på at sende værterne i front.

Det kom de dog 10 minutter inden pausen, da et Tobias Damtoft-indlæg fra højre blev blokeret med hånden af en Esbjerg-spiller, og det efterfølgende straffespark omsatte Evander stensikkert.

Lige inden pausen bød gæsterne på en udligning, men Oliver Ottesen klarede flot i FCM-målet, og generelt var der flere fine præstationer hos FCM - blandt andre unge Tobias Anker, som spillede solidt i det centrale forsvar sammen med Erik Sviatchenko.

Efter pausen indledte Esbjerg fB bedst, og allerede efter fem minutter udlignede sydvestjyderne ved Mathias Kristensen i en situation, hvor værternes defensiv ikke var i balance.

Kort efter sparkede Kauko bolden på stolpen efter et FCM-boldtab på egen banehalvdel, men modsvaret kom forholdsvis hurtigt.

Et smukt angreb bygget op af Aral Simsir og Paulinho endte med et fladt indlæg fra sidstnævnte, og selvfølgelig dukkede Lasse Vibe op ved forreste stolpe - han dirigerede elegant bolden i nettet til 2-1.

I det hele taget dominerede FC Midtjylland massivt efter pausen, og der var gode chancer til Kaba, Isaksen og unge Raphael Onyedika i løbet af anden halvleg.

Det blev dog til endnu en scoring til FC Midtjylland, da Lasse Vibe pludselig slap fri efter en Esbjerg-fejl, og Vibe skubbede uselvisk bolden til venstre, da han mødte Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg, og det gav Sory Kaba fine betingelser for at sparke 3-1 scoringen i det tomme mål.

Den underholdende kamp blev afsluttet med et smukt punktum, da unge Aral Simsir afsluttede en fin solotur med at sparke bolden fladt i nettet, og dermed blev det til en sikker og fortjent 4-1 sejr i 2020's første test.

Næste testkamp spilles om en uge, når Silkeborg IF er vært på JYSK Park.